Anadolu: Η Κύπρος αντικαθιστά τα ρωσικά άρματα T-80U με τα ισραηλινά Merkava

Anadolu: Η Κύπρος αντικαθιστά τα ρωσικά άρματα T-80U με τα ισραηλινά Merkava

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο η επιτροπή Άμυνας συνεδριάζει και εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας για τη σταδιακή αντικατάσταση

merkava
Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει σταδιακά τα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης Τ-80U που διαθέτει ο στρατός, γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποφασίστηκε ότι τα 82 ρωσικής κατασκευής άρματα που βρίσκονται στην κατοχή του στρατού θα υποβληθούν σε διαδικασία σταδιακής αντικατάστασης.

Cypriot_National_Guard_T-80U_I_Will_Return
Στόχος του κυπριακού υπουργείου Άμυνας είναι να ξεκινήσει επαφές για την αντικατάσταση των αρμάτων για τουλάχιστον ένα τάγμα το 2024 με πρόσθετο προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση της Κύπρου φέρεται να εξετάζει την αγορά αρμάτων Merkava Mark 3, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως άρματα μάχης στο Ισραήλ μέχρι το 2016.
Κλείσιμο
Merkava_4
Αν και οι αξιωματούχοι διερευνούν επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας με τη Γαλλία, το Ισραήλ θεωρείται «αξιόπιστος σύμμαχος» και τα άρματα Merkava μπορεί να προτιμηθούν λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Ακόμη το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί αξιωματούχοι διέψευσαν τους ισχυρισμούς ότι τα ρωσικά άρματα μάχης θα μπορούσαν να δοθούν στην Ουκρανία μετά την ανανέωση του στόλου των αρμάτων μάχη του κυπριακού στρατού.



Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος - Δείτε εικόνες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ΕΠΑΛ στο Πέραμα - Τι αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση 

Η πυρπόληση του Μινιόν και του Κατράντζου που παραμένει 43 χρόνια ανεξιχνίαστη - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης