Βουλή: Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών υπουργών

Βουλή: Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών υπουργών

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως η ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης να βρίσκονται σε αναλογία με τις αυξημένες από την 1.1.2024 αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης

vouli_trop
Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή προκειμένου τα μισθολόγιά τους να εναρμονιστούν με τις αυξήσεις των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που θα ισχύσουν από 1.1.2024.

Σύμφωνα με το 10ο άρθρο της τροπολογίας: «Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό 90% των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές δικαστικών λειτουργών», ενώ για τις αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών Υφυπουργών ορίζεται ότι διαμορφώνεται στο 80% των αποδοχών του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου.

apodoxes_tropologia


Κλείσιμο
Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης να βρίσκονται σε αναλογία με τις αυξημένες από την 1.1.2024 αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει την ετήσια δαπάνη της αύξησης των αποδοχών των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης σε 408.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται από το αρμόδιο υπουργείο «αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, από 1.1.2024 θα είχαν την ίδια αμοιβή με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με την ρύθμιση «διορθώνεται μια παράλειψη που σημειώθηκε στο νέο μισθολόγιο του δημοσίου». Η διάταξη αφορά 19 εξωκοινοβουλευτικούς που θα λαμβάνουν ως αμοιβή τη διάμεση τιμή μεταξύ του μισθού που λαμβάνει ο κοινοβουλευτικός υπουργός και ο γενικός γραμματέας, ενός υπουργείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η θεωρία της Αρβελέρ για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βεργίνα που αμφισβητεί τον Μανόλη Ανδρόνικο

Άγριος καβγάς μεταξύ του Άλεκ Μπάλντουιν και διαδηλωτών κατά του Ισραήλ - Τον έβρισαν και προσέβαλαν την καριέρα του

Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης