Κασσελάκης: Κρατάμε τον λόγο μας - Ανοίγει ο δρόμος για το συνέδριο

Κασσελάκης: Κρατάμε τον λόγο μας - Ανοίγει ο δρόμος για το συνέδριο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένα Συνέδριο συσπείρωσης, επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα»

kasselakis
Ξεκίνησε σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η Πολιτική Γραμματεία άναψε το «πράσινο φως», αποφασίζοντας τα επόμενα βήματα.

«Κρατάμε τον λόγο μας» ανέφερε σχετικά με τη διοργάνωση του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «ένα Συνέδριο συσπείρωσης, επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα».

Πρώτος σταθμός στον οδικό χάρτη του συνεδρίου είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο, ενώ εντός του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές:

-για τα Συντονιστικά των οργανώσεων μελών

Κλείσιμο
-τις νομαρχιακές επιτροπές και

-την ανάδειξη των συνέδρων με κάλπες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση κύλησε σε καλό κλίμα, ενώ υπήρξαν και χρεώσεις για τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Σημειωτέον ότι στις εσωκομματικές εκλογές του Φεβρουαρίου για πρώτη φορά θα ψηφίσουν τα 40.000 νέα μέλη του κόμματος σε όλες τις παραπάνω τις διαδικασίες, ενώ το Συνέδριο έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Στην τοποθέτηση του ο Διονύσης Τεμπονέρας σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο  για «θετική εξέλιξη ότι γίνεται το συνέδριο, δεν ήταν δεδομένο μέχρι σήμερα (χρειάζονται να διευκρινιστούν οι  όροι διεξαγωγής). Και πρόσθεσε ότι είναι «ευκαιρία για ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση (κατάθεση ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμα εξουσίας)».

Σημείωσε ακόμα ότι θα πρέπει να είναι ένα «συνέδριο προς τα έξω όχι, συνέδριο εσωτερικών συσχετισμών και να φύγουμε από την παγίδα των τάσεων. Το συνέδριο πρέπει να είναι και καταστατικό», κατέληξε. 



Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Ερντογάν: Οι 15 συμφωνίες που υπογράφηκαν - Νέα γέφυρα στον Έβρο, Τουρισμός και εξαγωγές

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Με τον Αταμάν τα είπε ο Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία - «Να οργανώσουμε φιλικό με Μητσοτάκη όταν έρθει στην Άγκυρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης