Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο πρωθυπουργός μας έδωσε υπερηφάνεια, ληστεία η αφαίρεση των γλυπτών από τον Έλγιν»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο πρωθυπουργός μας έδωσε υπερηφάνεια, ληστεία η αφαίρεση των γλυπτών από τον Έλγιν»

«Η επιστροφή των Γλυπτών αποτελεί αίτημα όλης της Ανθρωπότητος καθώς η Ακρόπολη αποτελεί Παγκόσμιο Σύμβολο Πολιτισμού», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

MixCollage-28-Nov-2023-12-19-AM-6809
Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που κράτησε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά και με τη στάση του απέναντι στην απρέπεια του Βρετανού ομολόγου του Ρίσι Σούνακ,  έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από ανάρτησή του στο X.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «η επιστροφή των Γλυπτών αποτελεί αίτημα όλης της Ανθρωπότητος καθώς η Ακρόπολη αποτελεί Παγκόσμιο Σύμβολο Πολιτισμού».

«Η αφαίρεσή τους από τον Έλγιν ήταν μία πράξη ληστείας, εκμεταλλευόμενη τότε τη δεινή θέση, στην οποία βρισκόταν ο ελληνικός λαός και ένα πολιτισμένο έθνος, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται», πρόσθεσε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει αυτή την στιγμή όλους τους Έλληνες και όλους τους Πολιτισμένους ανθρώπους στην μάχη που δίνει για να επανενωθεί το Μνημείο και πάρα πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν αυτό το Δίκαιο αίτημα. Στο τέλος το Δίκαιο θα επικρατήσει. Εύγε στον Πρωθυπουργό για την σθεναρή του στάση μας έδωσε υπερηφάνεια», καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σούνακ ακύρωσε λόγω της ατάκας Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τη Μόνα Λίζα

Σαλαμίνα: Φίλος της οικογένειας ο ιερέας που ασελγούσε στον 12χρονο - Πήγαινε συχνά στο σπίτι του παιδιού

Προϋπολογισμός 2024: Από €200 έως €840 παραπάνω για μισθωτούς και συνταξιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης