Το ΠΑΣΟΚ ζητάει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά να ερευνηθούν οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζης (για παράβαση καθήκοντος) και Κώστας Καραμανλής (για απιστία και παράβασης καθήκοντος)

androulakis_pasok_xr
Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Χρήστου Σπίρτζη και του διαδόχου του, υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη εστιάζει στην μη υλοποίηση της σύμβασης 717 με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης - Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας» για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο δια ταύτα της πρότασης αναφέρεται:

«κατόπιν των ανωτέρω προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις από πρώην μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα:

1) Ο πρώην Υπουργός κ. Χρίστος ΣΠΙΡΤΖΗΣ φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (α. 259 ΠΚ) κατά το χρονικό διάστημα από την 6-11-2016 μέχρι και την 9-7-2019 και

Κλείσιμο
2) Ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ (α. 390 παρ 2-1 ΠΚ), την 6-3-2020 και την 12-1-2021, στο πλαίσιο υλοποίησης (α) της σύμβασης 717/2014 και (β) της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης για την εκτέλεση εργασιών του έργου αυτού με τίτλο: «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας (Α.Σ. 717-1)», καθώς και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (α. 259 ΠΚ)»

Διαβάστε την πρόταση 




Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal - Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες

Η επόμενη ημέρα της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η έξοδος της «Ομπρέλας», η σειρά της Έφης και στο βάθος οι «προεδρικοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης