ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπει το καταστατικό για τα δημοψηφίσματα

ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπει το καταστατικό για τα δημοψηφίσματα

Οι αποφάσεις «είναι δεσμεύτικες για το κόμμα στο αντίστοιχο επίπεδο εφόσον συμμετέχει το 50% +1 των δικαιουμένων να ψηφίσουν σε αυτό»

syriza-logo
Ειδική πρόβλεψη υπάρχει στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στο εσωτερικό του κόμματος για «σοβαρά ζητήματα της πολιτικής και της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ» όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο 24, το οποίο επικαλέστηκε στο μήνυμά του το πρωί της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ «σοβαρά ζητήματα της πολιτικής και της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αντιμετωπιστούν με την προσφυγή στη θέληση των μελών του με τον θεσμό του εσωτερικού δημοψηφίσματος στη βάση εναλλακτικών προτάσεων».

Το ίδιο άρθρο προβλέπει, επίσης, ότι «στην απόφαση με την οποία προκηρύσσεται ένα εσωτερικό δημοψήφισμα μπορεί να προβλέπεται και η συμμετοχή των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στο αντίστοιχο επίπεδο».

Το δημοψήφισμα μπορεί να είναι είτε «σε εθνικό επίπεδο» είτε «σε περιφερειακό επίπεδο».

Κλείσιμο
Οι αποφάσεις των δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 24 του καταστατικού, «είναι δεσμεύτικες για το κόμμα στο αντίστοιχο επίπεδο εφόσον συμμετέχει το 50% +1 των δικαιουμένων να ψηφίσουν σε αυτό».

Δείτε το άρθρο 24 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στα δημοψηφίσματα:

katastatiko-syriza


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς σε ηλικία 86 ετών

Ελιγμός Κασσελάκη: Τώρα ζητά δημοψήφισμα για την απόφαση να διαγράψει τους 4 - Και επίθεση στην οικογένεια Μητσοτάκη - Δείτε το βίντεο-διάγγελμα

Χτύπημα στη φοροδιαφυγή με «πρόστιμο» στα μετρητά - Πώς τα €1.000 θα κοστίζουν... €2.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης