ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν από το κόμμα Βούτσης και Σκουρλέτης!

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν από το κόμμα Βούτσης και Σκουρλέτης!

Ενα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή - Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης έχουν στείλει επιστολή ενημερώνοντας για την απόφασή τους να αποχωρήσουν

skourleths-vourtsis-arthrou
Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ανακοινώσουν μέσω επιστολής τους σήμερα το μεσημέρι στους Γραμματείς του κόμματος, τα ιστορικά στελέχη, Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως έχει μεταδώσει το protothema.gr, τα στελέχη της «Ομπρέλας» έχουν επιλέξει το… μαρτύριο της σταγόνας, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έξοδό τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η είδηση αυτή έρχεται μάλιστα, λίγη ώρα μετά τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο με φράσεις όπως «δεν θα κάνουμε πίσω», «θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος», «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταματήσει».

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει ήδη ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τόσο μέσα από ένα κείμενο-ποταμό για το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη» όσο και με τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ούτε παρατηρητής στην Κεντρική Επιτροπή.

Το κείμενο των 1.300 της «Ομπρέλας»

Τροχιοδηκτικό των προθέσεων των μελών της «Ομπρέλας» ήταν το κείμενο των 1.300 μελών με τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» που δόθηκε χθες, Πέμπτη στη δημοσιότητα και στο οποίο οι υπογράφοντες άφηναν αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία, βολές για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Από την αποτύπωση της εσωκομματικής και πολιτικής κριτικής των στελεχών της «Ομπρέλας» υπό τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» δεν απουσίαζαν και οι αναφορές στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, περιγράφοντας με νόημα πως «ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη».

Παράλληλα, ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται "όποιος διαφωνεί, να φεύγει". Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των "από κάτω", αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί», προσθέτουν τα στελέχη, συμπληρώνοντας πως «πρόθεσή μας και πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς».

Στον αντίποδα, «θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο ικανό να εμπνεύσει αισιοδοξία και να κινητοποιήσει όσους/ες οδηγούνται στην παραίτηση, αλλά και το «πλήθος της αποχής», που το τροφοδοτεί η λαθεμένη πεποίθηση ότι από την πολιτική δεν έχει τίποτα να περιμένει κανείς, ενώ, αντίθετα, από τη συμμετοχή μας στις διεργασίες της πολιτικής και στα κοινωνικά κινήματα εξαρτώνται σχεδόν τα πάντα», καταλήγουν.

Ωστόσο, το κείμενο των 1.300 υπογραφών, το οποίο διακινήθηκε πανελλαδικά, περιλαμβάνει ένα «πρώτο κύμα υπογραφών» καθώς έπεται συνέχεια, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν πρόκειται για κείμενο που θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, όπου αναμένεται να τεθούν σε απόλυτη διάταξη μάχης όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά η δεύτερη δίκη της Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας


Τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Άμορφη μάζα το αυτοκίνητο, εγκλωβίστηκε ο οδηγός


Τα γυρίζει τώρα Νετανιάχου και δηλώνει πως «δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε ούτε να επιβάλλουμε κατοχή» στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης