Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για Τέμπη

Είναι μια κυνική επίδειξη απανθρωπιάς και πολιτικής αθλιότητας, ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης για τη δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη - Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα, απάντησε ο Κώστας Τσιάρας

politiki-arthrou
Πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είχαν στην Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χαριλάου Τρικούπη Μιχάλη Κατρίνη να ζητά την αποπομπή του υπουργού Εργασίας και τον εκπρόσωπο της πλειοψηφίας Κώστα Τσιάρα να ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές-οι εκλογές έχουν μεσολαβήσει για πολιτικούς λόγους και αυτό είναι ξεκάθαρο-ακόμη ωστόσο και αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές, κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα ζητήματα, δεν θα φτάσουν μέχρι το τέλος, όσον αφορά τη διερεύνησή τους, και η κυβέρνηση δεν θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν» ανέφερε ο κ. Τσιάρας για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Μπορεί να αναδεικνύονται θέματα και ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, υποχρέωση μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε αυτή την αντιπαράθεση που μπορεί να ρίχνει ευθύνες σε οποιονδήποτε στο παρελθόν, ενδεχομένως θα είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε, αλλά δεν θα καταλήξουμε πουθενά και κυρίως δεν θα δρομολογήσουμε όλες εκείνες τις εξελίξεις που είμαστε υποχρεωμένοι, ως σύγχρονη ελληνική πολιτεία, να δρομολογήσουμε, το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση το έχει αποδείξει, γι' αυτό επιβεβαιώθηκε η δική της παρουσία, από το εκλογικό σώμα, στις πρόσφατες εκλογές, έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα ζητήματα όχι μόνο δεν τα βάζει κάτω από το χαλί, αλλά αναλαμβάνει και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου και θεσμικά να θωρακιστεί η μελλοντική πραγματικότητα της χώρας αλλά κυρίως να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγικά φαινόμενα».

Νωρίτερα, ο κ. Κατρίνης σημείωσε: «Με αφορμή τη χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, θέλω να πω ότι ήταν μια πρωτοφανής δημόσια τοποθέτηση που δεν εντάσσεται στα όρια μιας αλαζονικής συμπεριφοράς ή μιας καθεστωτικής νοοτροπίας, ενός κυβερνητικού στελέχους. Είναι μια κυνική επίδειξη απανθρωπιάς και πολιτικής αθλιότητας. Γιατί μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να θεωρεί ότι η πολιτική αποτίμηση γίνεται με όρους τηλεθέασης ή μπορεί να επενδύει σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και να λέει ότι «δεν ενδιαφέρει κανέναν η υπόθεση των υποκλοπών», αλλά τον διαβεβαιώνουμε ότι ενδιαφέρει πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ενδιαφέρει πάρα πολλούς από τους θεσμικούς λειτουργούς, λειτουργούς της δικαιοσύνης και βεβαίως επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών που λειτουργούν ως θεματοφύλακες των δικαιωμάτων των θεσμών και των ελευθεριών» και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο «Το ξέρετε πολύ καλά, το ξέρει και ο πρωθυπουργός ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, υπήρχε αυτή η απαράδεκτη δήλωση, θα είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση αυτού που την εκστόμισε. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 41% ξεπλένει τις αντικειμενικές φοβερές ευθύνες αυτών που οδήγησαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία, τότε θα λόγια χάνουν την αξία τους».


Ειδήσεις σήμερα:

Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή στον Βόλο

Φαίη Μπακογιώργου: Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, η εκμετάλλευση και η δράση της μαστροπού Παγώνας

Ο πανηγυρισμός του Γιάννη μετά από κάρφωμα τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη τεχνική ποινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης