Κυρανάκης στην ημερίδα ygeiamou: Τα πλεονεκτήματα του myHealth App για πολίτες και γιατρούς

Κυρανάκης στην ημερίδα ygeiamou: Τα πλεονεκτήματα του myHealth App για πολίτες και γιατρούς

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής με στόχο την οδική ασφάλεια

kyranakis_ygeiamou
Στα πλεονεκτήματα για τον πολίτη αλλά και για τους επαγγελματίες υγείας νέων τεχνολογιών αναφέρθηκε εκετενέστερα ο κύριος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στην ημερίδα ygeiamou.

Δείτε live την ημερίδα


Κλείσιμο
Όπως ανέφερε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δοκιμάστηκε ήδη με το πρόγραμμα του εμβολιασμού, «εφόσον ο πολίτης ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του χωρίς καμία απαίτηση με έγχαρτο δικαιολογητικό. «Και μάλιστα ήμασταν ανάμεσα στις ελάχιστες χωρες στην Ευρώπη», δήλωσε.

Το MyHealth App δίνει τη δυνατότητα της εύκολης εξυπηρέτησης για τον πολίτη, ο οποίος θα μπορεί ψηφιακά να έχει πρόσβαση στο δικό του φάκελο ασθενούς, όπου θα υπάρχουν τα αποτελέσματα από απεικονιστικές και αιματολογικές εξετάσεις, για την καλύτερη εξυπηρέτησή του αλλά και την ευκολότερη διαχείριση από τους γιατρούς, σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη.

Εν ολίγοις, «θα υπάρχει χρόνος για καλύτερη διαχείριση από τους γιατρούς των ιατρικών δεδομένων οδηγώντας σε προσωποποιημένη διαγνωση, ενώ ο ασθενης θα νιώθει ότι έχει τον έλεγχο των δεδομένων του» σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Η ψηφιοποίηση των δεδομένων βέβαια αποτελεί μια πρόκληση και για τα δύο Υπουργεία, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και η συνεργασία είναι αρκετά καλή σύμφωνα με τον υφυπουργό: «Όλα τα δεδομενα με την τεχονολογία μπορούν να μας οδηγήσουν σε θεραπειες του ασθενούς» σημειώνει. Αντίστοιχα, δίνεται έτσι και η δυνατότητα στα νοσοκομεία να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές εφαργογές. Πραγματοποιείται ήδη σε 20 νοσοκομεία «και θα πάμε και σε περισσοτερα» επισημαίνει ο κ. Κυρανάκης.

Οδική ασφάλεια στο επίκεντρο

Για την καλύτερη διαχείριση των οδικών ατυχημάτων, ο κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε τη σύσταση μιας επιτροπής με στόχο την οδική ασφάλεια. «Σύντομα θα γίνει και συνεργασία σε επίπεδο ψηφιοποίησης, έτσι ωστε να μπορει το ΕΚΑΒ να επεμβαίνει και το υπουργείο Υγείας να προβλέπει και να διαχειριζεται τα περιστατικα πιο αποτελεσματικά».


Ειδήσεις σήμερα:

Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή στον Βόλο

Φαίη Μπακογιώργου: Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, η εκμετάλλευση και η δράση της μαστροπού Παγώνας

Ο πανηγυρισμός του Γιάννη μετά από κάρφωμα τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη τεχνική ποινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης