ΠΑΣΟΚ για Κασσελάκη: Εκλαμβάνουμε όσα λέει για το χρέος ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς

ΠΑΣΟΚ για Κασσελάκη: Εκλαμβάνουμε όσα λέει για το χρέος ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127%, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος

pasok_grafeia2
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας με μία ανάρτησή του στα social media απαντάει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος μέσω του X - πρώην Twitter -  υποστήριξε πως «το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».

«O κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει άθελά του την ιστορική αλήθεια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη παρέδωσε το 2004 τη χώρα με δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 95%, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή άφησε πίσω της έναν εκτροχιασμένο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 127% και θηριώδη "δίδυμα ελλείμματα" (δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 15% και εξωτερικό έλλειμμα ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως). Εκλαμβάνουμε την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοκριτική για τη σύμπλευση του κόμματός του με την καραμανλική συνιστώσα της χρεοκοπίας της χώρας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γλαβίνας.




Υπενθυμίζεται ότι στους τόνους που χρησιμοποίησε και στην αρχική δήλωσή του για τον Κώστα Σημίτη που προκάλεσε πολιτική θύελλα, συνέχισε και την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να απαντήσει σε όσα είπε νωρίτερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε ανάρτησή του στο X ο κ. Κασσελάκης αφενός χαρακτηρίζει τον κ. Μαρινάκη «άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα» και αφετέρου υποστηρίζει ότι είναι «τιμή» για τον ίδιο «ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες».

Ο κ. Κασσελάκης συνοδεύει την ανάρτησή του και με έναν πίνακα για το δημόσιο χρέος στον οποίο, ωστόσο, παραλείπει να αναφέρει τι συνέβη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Μαρινάκης: Είναι πρόεδρος κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος

Νέες διευκρινίσεις όσον αφορά το γιατί σχολίασε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Όταν ακούω τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, έφερε ουρές κόσμου στις τράπεζες να μιλά με αυτόν τον τρόπο υιοθετώντας την ρητορική του υπαρχηγού του, Παύλου Πολάκη, είπα ότι πρέπει να έχουμε συναίσθηση του τι εκπροσωπούμε» είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Άσχετα του τι έγινε πριν του 2015 είναι πρόεδρος κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος, δεν είναι άμοιρος κριτικής» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Κλείσιμο
Όπως σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης «έβαλε μια παρελθοντολογική συζήτηση στην δημόσια σφαίρα παραπέμποντας σε ακραία ρητορτική και του απαντήσαμε ότι ίσως δεν θυμάται τι έκανε το κόμμα του. Η υποκρισία του 2015 που επαναλήφθηκε το 2016 , το 2017 το 2018 για του δήθεν Ρομπέν των δασών που θα έσωζαν την κοινωνία, έφεραν την Ελλάδα πρωταθλητρια στην ανεργία των νέων, έκοψανο το ΕΚΑΣ και εκασ έφεραν τον νόμο Κατρούγκαλου, όταν βγαίνουν με ακραία ρητορική θα τους απανταμε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwt9d2rxwvm9)


Ειδήσεις σήμερα:

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»


Αποχαιρετά ο Σταθάκης το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη»: Ακραίοι λαϊκιστές, ξεκίνησαν πόλεμο στην Αριστερά

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Ο... ξεχασιάρης τραγουδιστής, τα λουκέτα στη λιανική και το πρόστιμο σε κέντρο αισθητικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης