Τζάκρη: Να προχωρήσουν χωρίς δισταγμό οι διαγραφές - Γεωργιάδης: Η «αρχιΠΑΣΟΚΑ» ζητάει να φύγουν Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας

Τζάκρη: Να προχωρήσουν χωρίς δισταγμό οι διαγραφές - Γεωργιάδης: Η «αρχιΠΑΣΟΚΑ» ζητάει να φύγουν Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε «σχέδιο αποδόμησης» για «να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό» - Γεωργιάδης για το ύψος της Τζάκρη: «Δεν γίνονται αυτά στη ζωή. Αν δεν το καταλαβαίνεις είναι πρόβλημα»

tzakri-gewrgiadis-arthroy
Την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε το ύφος, όπως είπε, των δηλώσεων της Θεοδώρας Τζάκρη το πρωί της Τετάρτης με τις οποίες τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ των διαγραφών Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουν χωρίς δισταμό.

«Την άκουγα και το μίσος που έβγαλε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διαγραφούν. Ανελέητα διαγράφει Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Βίτσα και τον Δρίτσα που φοβάμαι οτι θα είναι ο επόμενος» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σκεφτόμουν ότι έχω ζήσει την κυρία Τζάκρη ως υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου. Ξέρετε εγώ ήρθα στη Νέα Δημοκρατία από το ΛΑΟΣ και αυτά τα 11 χρόνια που είμαι βουλευτής της ΝΔ μιλάω για όλους τους νεοδημοκράτες με σεβασμό ανεξαρτήτως του αν κάποιοι μου είναι συμπαθείς ή φίλοι γιατί αναγνωρίζω ότι αυτοί έφτιαξαν αυτό το κόμμα. Δεν μπορεί να είσαι η η Τζάκρη, ΠΑΣΟΚ από γεννησημιού σου και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη κ.α.» συνέχισε ο υπουργός Εργασίας.



«Δεν γίνονται αυτά στη ζωή. Αν δεν το καταλαβαίνεις είναι πρόβλημα. Αυτά τα θεωρώ αδιανόητα. Δεν μιλάω για την πολιτική ουσία αλλά για το ύφος. "Πάρτε τους τα κεφάλια" λέει ποιος; Η Τζάκρη η αρχιΠΑΣΟΚΑ, η πρασινοφρούρου, η γυναίκα που έχει ψηφίσει τρία μνημόνια» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε «ένα κεφάλαιο είναι το πώς θα το λύσουν το προλιτικό τους πρόβλημα και ένα άλλο οι συμβιβασμοί. Το θεωρώ λίγο ιεροσυλία να τα λέει αυτά η κυρία Τζάκρη. Κάποτε πρέπει να μπαίνουν και στην πολιτική κάποια όρια, πρεπει να έχουμε μόνοι μας κάποια όρια».

Οι δηλώσεις Τζάκρη για τις διαγραφές

Ερωτηθείσα για τις διαγραφές  η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «πρέπει να προχωρήσουν και χωρίς δισταγμό γιατί αυτό που επιδιώκεται είναι μια συστημική προσπάθεια που νομίζω οτι αυτές οι φωνές των αγανακτισμένων αγωνιστών όσο πάμε προς την Κεντρική Επιτροπή θα πληθαίνουν. Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης που υλοποιείται με μικρά στρατηγικά βήματα».

«Θα είναι λάθος να μην γίνουν διαγραφές. Θεωρώ ότι το να σταθεί ο Στέφανος Κασσελάκης δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπου που έχουν πάρει την απόφαση "γαια πυρί μιχθήτω" θα είναι πολιτική αυτοκτονία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η φθοροποιός περίοδος γιατί ισοδυναμεί με αυτοκτονικό ιδεασμό» επέμεινε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Κλείσιμο
«Εδώ υπάρχουν προειλλημμένες αποφάσεις και σχέδιο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλου του πανελληνίου. Δεν ξέρω πώς μπορεί ο κ Κασσελάκης να το αποσοβήσει αν και το έκανε με γενναίο και γαλαντόμο τρόπο».

Αφού υπενθύμισε, δε, ότι «πριν από κάποιους μήνες με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας διαγράφηκαν στελέχη που ήταν υποψήφια με άλλα ψηφοδέλτια» στη συνέχεια χαρακτήρισε «υποκριτική» την «μερική ευαισθησία με τη διαδικασία. Αποδεικνύεται οτι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο ταχύτητες στελεχών, οι πατρίκιοι και οι πληβειοί».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwna0gfl3g9t)


Κατήγγειλε σχέδιο αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ

Βαριές κουβέντες για όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί δημόσια κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, επιφύλαξε το πρωί της Τετάρτης η Θεοδώρα Τζάκρη, κάνοντας λόγο για «σχέδιο αποδόμησης», για «προειλημμένες αποφάσεις» και πρόθεσή τους «να κάνουν το κόμμα καλοκαιρινό».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Τζάκρη έκανε λόγο για «συστημικό σχέδιο μεμονωμένων αγωνιστών» κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις Δρίτσα στο ίδιο κανάλι: «Είναι κρίμα που ο συνονόματος Θοδωρής Δρίτσας έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την 16χρονη βουλευτική και υπουργική θητεία και επέλεξε το γκροτέσκο πολιτικό φινάλε για τον ίδιο. «Το "να φύγει ο πρόεδρος" έχει να ειπωθεί από το 1975 στο ΠΑΣΟΚ όταν έφυγε η Δημοκρατική Άμυνα» πρόσθεσε.

Κατά την ίδια «τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυθρόμητο. Ήθελε (σ.σ. ο Θοδωρής Δρίτσας) να φέρει στο τραπέζει την εσωστρέφεια και την κρεβατομουρμούρα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwn9g4mcyhrd)


«Υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση να το κάνουν "καλοκαιρινό" το κόμμα» επέμεινε η Θεοδώρα Τζάκρη σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν άνθρωποι που τους στήριξαν (σ.σ. τους διαφωνούντες) και δεν συμμερίζονται την άποψη περί κατεδάφισης της Κουμουνδούρου και του κόμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για «συγκεκριμένες φωνές που απηχούν την φωνή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για ευρύτερο πολτικό το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι υλοποιείται με στρατηγικά βήματα αλλά οι προειλημμένες στρατηγικές αποφάσεις είναι ορατές».

Όσον αφορά, δε, το αν υπάρχει δυνατότητα να συνυπάρξουν όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Τζάκρη απάντησε ότι «είναι ασύμπτωτοι οι στόχοι με τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν διάλυση και με τα ερείπια να δημιουργήσουν τη δική τους γωνία της αριστερής θαλπωρής».

«Εμείς θέλουμε να βγάλουμε την εικόνα συντεταγμένου κόμματος και όχι ενός κόμματος τσίρκο. Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό είναι αυτή εικόνα κόμματος εξουσίας;» αναρωτήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρή συμφωνα με την οποία «ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή μόνο ενωτικός. Τους έδωσε θέσεις εξουσίας και δεν τις δέχθηκαν. Τους έτεινε χείρα φιλιάς και την αρνούνται. Πριν μαρτυρήσει ο κ. Κασσελάκης μαρτύρησε και ο κ. Τσίπρας που πέρασε δύσκολες στιγμές».

Με αφορμή, τέλος, τη δημοσκόπηση της Pulse η Θεοδώρα Τζάκη είπε ότι «αποτυπώνει την εικόνα του τελευταίου μήνα στο κόμμα. Δεν υπήρξε ούτε ώρα χάριτος» αποδίδοντας την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτούς που επιφύλαξαν την εσωστρέφεια». «Μια εικόνα αλλησπαραγμού βοηθάει μια εικόνα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει; Ο πρόεδρος είναι μακράς πνοής. Το αν τηρεί τις υποσχέσεις θα φανεί στις επόμενες εθνικές ελογές. Κανείς δεν έχει εξουσισοδοτήσει κανένα για να βάλει ορόσημα το συνέδριο, τις ευρωεκλογές κτλ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κερδισμένοι και χαμένοι επαγγελματίες από τον ελάχιστο «μισθό» των 780 ευρώ

Πέθανε ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, αδερφός της «Λίζας» στον «Εραστή Δυτικών Προαστίων»

«Με κλωτσούσε δυνατά στην κοιλιά»: Η μήνυση της εγκύου που ξυλοκοπήθηκε από τον επιχειρηματία σύντροφό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης