Μύλος το κόμμα της Κωνσταντοπούλου: Ανακοινώθηκε στη Βουλή η ανεξαρτητοποίηση της Παπαϊωάννου

Μύλος το κόμμα της Κωνσταντοπούλου: Ανακοινώθηκε στη Βουλή η ανεξαρτητοποίηση της Παπαϊωάννου

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητάει πίσω την έδρα, η Παπαϊωάννου δεν τη δίνει

a88f0ef6faa84f5cb6a821b729d64be5
Άνω - κάτω είναι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά και την αποχώρηση της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου. Σήμερα ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την έναρξης της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Η κυρία Παπαϊωάννου, είναι μητέρα Μιχάλη Χουρδάκη ο οποίος επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το κόμμα. 

Για πολιτική ανηθικότητα, τυχοδιωκτισμό και υποκρισία κατηγορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους δύο βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας αρνούμενοι να παραδώσουν την έδρα τους, αν και εξελέγησαν επειδή τοποθετήθηκαν από την ίδια στην κορυφή της λίστας ψηφοδελτίων.

Σε ανακοίνωση του κόμματος για την αποχώρηση της κυρίας Αρετής Παπαϊωάννου, αλλά και του Μιχάλη Χουρδάκη, επισημαίνεται πως οι δύο βουλευτές δεν εξελέγησαν με "σταυρό". Παράλληλα η Πλεύση Ελευθερίας αποκαλύπτει την υπεύθυνη δήλωση που είχε υπογράψει η κυρία Παπαϊωάννου σύμφωνα με την οποία θα παρέδιδε την έδρα της εάν της το ζητούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δείτε την υπεύθυνη δήλωση

yp-dil-0
Κλείσιμο


"Στην κ. Αρετή Παπαϊωάννου, προσφέρθηκε μία τιμητική θέση στην Β' Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της εμπιστοσύνης και μακροχρόνιας σχέσης που υπήρχε με την γιο της κ. Μιχάλη Χουρδάκη, και τοποθετήθηκε δεύτερη κάτω από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αντίστοιχη λίστα, καθώς την έδρα της Β´ Θεσσαλονίκης είχε εξαρχής την πρόθεση να επιλέξει η Πρόεδρος του κόμματος στην προοπτική της εκλογής, όπως διαφαινόταν από όλες τις μετρήσεις. Εξ ου και ήταν τιμητική και όχι εκλόγιμη η θέση που δόθηκε στην κα Παπαϊωάννου» αναφέρει η ανακοίνωση για να συνεχίσει:

«Με τις ανακατατάξεις των εδρών στις 30/6/2023 και την απώλεια της έδρας του κ. Αρίδα στην Β´ Πειραιώς, κρίθηκε σκόπιμο από το κίνημα να παραδώσει ο κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος την έδρα του στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και να επιλέξει αυτήν τελικά την έδρα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου -ως απόλυτο δικαίωμα του προέδρου κάθε εκλεγμένου στη Βουλή κόμματος- και καθαρά λόγω της ανακατανομής των εδρών, όπως αυτή προέκυψε.

Η ακέραιη στάση του κ. Σπήλιου Ζαχαρόπουλου τον τιμά απόλυτα ως άνθρωπο και ως αγωνιστή. Η ηθική του στάση είναι απόρροια όλης της σταδιοδρομίας του μεγάλου μας πρωταθλητή και του παραδείγματος που δίνει σε όλους τους αγώνες της ζωής του.

Κάπως έτσι βρέθηκε εκ των υστέρων και απρόσμενα στη Βουλή η κ. Αρετή Παπαιωάννου, μητέρα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη.
Και για αυτό τον λόγο υπέγραψε, πριν από την αλλαγή επιλογής έδρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας, καθώς δεν ήταν δεδομένη η επάρκεια και η παραμονή στα καθήκοντά της.

Η προ δύο εβδομάδων μεμονωμένη άρνησή της να υπογράψει την δήλωση ολόκληρης της υπόλοιπης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που απαιτούσε από τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη, να επιστρέψει την έδρα που του δόθηκε από το κίνημα είναι -εν μέρει- κατανοητή, σε οικογενειακό επίπεδο.

Η ταύτισή της όμως με τη βαθιά προβληματική και επιθετική του συμπεριφορά και κυρίως με την δεξιά ατζέντα που ανέπτυξε τελικά προ των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Χουρδάκης, είναι στάση ανεπίτρεπτη Κοινοβουλευτικά και απαγορευτική για τις αριστερές αρχές που πρασπίζεται με κάθε τρόπο το κίνημά μας εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Για αυτό και της ζητήθηκε, προφορικώς και εγγράφως, η παραίτησή της από την βουλευτική έδρα, όπως ακριβώς είχε συμφωνήσει πριν της δοθεί η έδρα αυτή.

Παρακαλούμε την μητέρα του κ. Χουρδάκη και τον ίδιο να μη συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να σεβαστούν τον αγώνα και τα όνειρα των χιλιάδων ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν όλοι, ακόμη και πολίτες που παραδοσιακά δεν μας ψηφίζουν, από την Πλεύση Ελευθερίας και το ρεύμα που δημιουργείται.

Τους καλούμε να δώσουν με την αυτονόητη αξιοπρέπεια πίσω τις έδρες που τους δόθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας και να μην την αποδυναμώνουν άλλο για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη.

Τους καλούμε εντός 2 ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους, χωρίς να χρειαστεί καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει να κοιτάει μόνο μπροστά

Με όλους τους αγώνες μας, παρακαταθήκη και πολύτιμη κληρονομιά μας και κίνητρο για το μέλλον»

Δείτε την ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης 

Η Αρετή Παπαϊωάννου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας  με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Πρόκειται για την μητέρα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη οποίος επίσης αποχώρησε από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου το οποίο μένει πλέον με 6 βουλευτές.

Η κυρία Παπαϊωάννου στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ – και ορισμένων μελών αυτής – προς το πρόσωπό μου, έπειτα – κυρίως – από την αποπομπή του βουλευτή της Α Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση. Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφωνούσα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή νου – προσωπική και πολιτική – από τις κομματικές εργασίες».

Σε άλλο σημείο της επιστολή της σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι έχει προ - υπογράψει «δήλωση» με την οποία δεσμεύεται να παραδώσει την έδρα της όποτε της ζητηθεί δεν προτίθεται να το πράξει καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν σεβάστηκε την προσωπικότητά της.

papaioannou_pleusiΕιδήσεις σήμερα:

Κερδισμένοι και χαμένοι επαγγελματίες από τον ελάχιστο «μισθό» των 780 ευρώ

Πέθανε ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, αδερφός της «Λίζας» στον «Εραστή Δυτικών Προαστίων»

«Με κλωτσούσε δυνατά στην κοιλιά»: Η μήνυση της εγκύου που ξυλοκοπήθηκε από τον επιχειρηματία σύντροφό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης