ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεσμεύει κανέναν η κρίση Κασσελάκη για Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη, λέει ο Κοτσακάς

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεσμεύει κανέναν η κρίση Κασσελάκη για Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη, λέει ο Κοτσακάς

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε την διαδικασία που ακολουθείται σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος για τις διαγραφές

kotsakas
Το τοπίο γύρω από τις διαγραφές στο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καθαρίσει ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, Αντώνης Κοτσακάς με αφορμή το τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη για Δημήτρη Βίτσα, Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη. 

Μιλώντας στο Action 24 ο κ. Κοτσακάς, σημείωσε αρχικά πως η κρίση του προέδρου πως κάποια στελέχη είναι εκτός γραμμής κόμματος είναι αξιολογική και «δεν δεσμεύει κανέναν» αναφορικά με την διαγραφή τους. 

Συγκεκριμένα, αρχικά ανέφερε πως «Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι το μόνο όργανο που έχει εκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματος. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο».

Ενώ για την διαδικασία που προβλέπεται σύμφωνα με το καταστατικό για τις διαγραφές, είπε: «Όταν γίνει μια καταγγελία εναντίον ενός στελέχους, η Επιτροπή Δεοντολογίας επιλαμβάνεται του θέματος. Ορίζεται ένα τριμελές γραφείο το οποίο κάνει προδικασία. Μιλά με τον καταγγέλοντα, μιλά με τον καταγγελόμενο. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προτείνει 2 ως 3 μάρτυρες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το τριμελές γραφείο εισηγείται στην ολομέλεια της Επιτροπής (15 μέλη) για το τι πρέπει να γίνει και το ύψος της ποινής αν αυτή πρέπει να επιβληθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Για αυστηρές ποινές, απαιτείται ειδική πλειοψηφία (2/3) από την Ολομέλεια».
Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwggfi3qa9pt)
 

Τέλος, για το αν η απόφαση του Κασσελάκη πως Βίτσας, Φίλης και Σκουρλέτης είναι εκτός γραμμής ανέφερε ότι «Είναι μια πρακτική που στην πολιτική ζωή της χώρας έχει ακολουθηθεί πολλές φορές. Δεν είναι δικαίωμα καταστατικό. Η κρίση του προέδρου ότι κάποιος είναι εκτός της γραμμής του κόμματος είναι αξιολογική, αλλά δεν δεσμεύει κάποιον».

Ειδήσεις σήμερα:

Ματούλα: Μια ζωή στα άκρα και η dolce vita που είχε πικρό τέλος

Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης

Ξανά στα δικαστήρια η εγκυμονούσα Γιούλικα Σκαφιδά με τις δικηγόρους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης