Ντέρμπι Ζέρβα - Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη - Οι ρυθμιστές του β' γύρου

Ντέρμπι Ζέρβα - Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη - Οι ρυθμιστές του β' γύρου

Προηγείται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 27,30%, δεύτερος ο Στέλιος Αγγελούδης με 25,84% - Πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι του Σπύρου Πέγκα του ΣΥΡΙΖΑ

zervas-aggeloudis-arthrou
Σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση οδηγείται ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι δύο πρώτοι της εκλογικής κούρσας στη συμπρωτεύουσα απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει ατμόσφαιρα πολιτικού θρίλερ.

Το νήμα στον πρώτο γύρο έκοψε πρώτος ο εν ενεργεία Δήμαρχος και υποστηριζόμενος από την ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 27,30% (στο 72,47% της ενσωμάτωσης), ενώ δεύτερος με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Στέλιος Αγγελούδης, φτάνοντας στο 25,84%.

Μετά το αρχικό σοκ, καθώς λίγοι ανέμεναν μια τόσο σφιχτή διαφορά, το ενδιαφέρον άρχισε να επικεντρώνεται τις τελευταίες ώρες στα ποσοστά των υπόλοιπων συνδυασμών, όταν ο υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Πέγκας κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 20,77%, πετυχαίνοντας μια από τις υψηλότερες επιδόσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανελλαδικά. Υπό αυτό το πρίσμα, το που θα κατευθυνθούν τελικά οι ψήφοι της παράταξης του κ. Πέγκα, αλλά και το ποσοστό της αποχής στο δεύτερο γύρο εκτιμάται ότι θα διαμορφώσουν το τελικό τοπίο, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές διαθέσιμες δεξαμενές για τους δύο μονομάχους.

Συγκεκριμένα, πέραν του κ. Πέγκα που έχει συγκεντρώσει ένα αξιόλογο ποσοστό, ακολουθούν ο Βασίλης Τομπουλίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης με 6,93%, η αριστερόστροφη Μαρία Κέκη από την «Πόλη Ανάποδα» με 5,53%, ο προερχόμενος από την παράταξη Ζέρβα, πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής με 5,49%, ο Στέργιος Καλόγηρος από τα δεξιά με 4,59% και τέλος έπονται ο Γιάννης Κουριαννίδης με 1,96% και ο Δημήτρης Ζιαμπάζης με 1,59% αντίστοιχα. Οι ετερόκλητες, αυτές, δεξαμενές έχουν τεθεί από χθες το βράδυ στο στόχαστρο των κυρίων Ζέρβα και Αγγελούδη, τη στιγμή που ο δεύτερος γύρος ξεκινά με δεδομένη μια μεταξύ τους σχεδόν ισοπαλία.

Κλείσιμο
Αποτιμώντας το χθεσινό αποτέλεσμα αργά χθες το βράδυ «η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω - Η Θεσσαλονίκη δεν εξαγοράζεται» ήταν το μήνυμα του εν ενεργεία Δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος εκτίμησε ότι την επόμενη Κυριακή «κρίνεται αν στο τιμόνι της θα βρίσκονται άνθρωποι με σχέδιο, αν θα ολοκληρωθούν μια σειρά από μεγάλα έργα ή αν θα παραδώσουμε την πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw3boty4r221)


Η δήλωση Ζέρβα:

Οι πολίτες μίλησαν και όλοι οφείλουμε να τους ακούσουμε. Απαιτούν περισσότερα. Τους ακούω και τους καταλαβαίνω. Τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε πολύ, παρά τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουν.

Τους καλώ την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν, γιατί τις επόμενες πέντε ημέρες κρίνεται το μέλλον της πόλης.

Κρίνεται αν στο τιμόνι της θα βρίσκονται άνθρωποι με σχέδιο, αν θα ολοκληρωθούν μια σειρά από μεγάλα έργα ή αν θα παραδώσουμε την πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών.

Αν θα παραδώσουμε την πόλη σε ένα παλιό, αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό, που συνασπίστηκε και θέλει να έρθει και πάλι στα πράγματα.

Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτή την πόλη. Όλοι έχουν παρελθόν και παρόν.

Το δίλημμα είναι ένα και ξεκάθαρο. Την εβδομάδα αυτή θα μιλήσουμε ξανά για όλα. Για προτάσεις, σχέδια και λύσεις. Θα πάμε πόρτα - πόρτα, σπίτι - σπίτι και θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω. Η Θεσσαλονίκη δεν εξαγοράζεται.

Στη ζωή μου έμαθα να δίνω δύσκολες μάχες και να τις κερδίζω. Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη Κυριακή, εδώ, σε αυτό το σημείο, θα γιορτάζουμε μαζί μια νίκη της πόλης, μια νίκη των πολιτών της.

«Σήμερα κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκατάλειψης και της αδράνειας» τόνισε από μέρους του ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο δεύτερο γύρο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw3c8l2vd8yp)

Η δήλωση Αγγελούδη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες.

Η ανεξάρτητη, υπερκομματική μας παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης.

Σήμερα κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκατάλειψης και της αδράνειας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αποδοκίμασε τον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Καλώ, με σεβασμό και εκτίμηση, όλους τους Θεσσαλονικείς να μας στηρίξουν την ερχόμενη Κυριακή για να αλλάξει οριστικά σελίδα η πόλη.

Γιατί η Θεσσαλονίκη μας χρειάζεται όλους.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Πάντως, ο απόλυτος ρυθμιστής του ντέρμπι της επόμενης Κυριακής, Σπύρος Πέγκας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι πολίτες δεν καθοδηγούνται, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εθελοντές.

«Κάναμε έναν πολύ ωραίο έντιμο αγώνα. Περάσαμε ωραία, ήταν μια συναρπαστική προεκλογική περίοδος. Θέσαμε τα διακυβεύματα και τα θέματα της πόλης, φτιάξαμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Εκτός όμως από αυτό φτιάξαμε μια ωραία παρέα, ενώσαμε δυνάμεις. Ήρθαν πολλές προσωπικότητες και πολλοί νέοι άνθρωποι που συντάχθηκαν μαζί μας. Πολέμησαν για αυτές τις ιδέες. Μας λείπει πάρα πολύ το 60% που δεν ήρθε να ψηφίσει. Ευχαριστώ όλες και όλους που μας στήριξαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέγκας. Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως «την επόμενη μέρα θα είμαστε παρόντες στη μάχη για τη Θεσσαλονίκη. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες. Θα παραμείνουμε στις επάλξεις», ενώ στην ερώτηση τι στάση θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο απάντησε: «Ο συνδυασμός θεωρεί πως οι δημότες δεν καθοδηγούνται και θα αποφασίσουν με την ψήφο τους. Τους καλώ να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή. Είναι πολύ σημαντικό, αν θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη».

Ειδήσεις σήμερα

Πολιτική κυριαρχία της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Κοντά στο «13+3» - Συνεχίζεται η κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη του σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη: Ποιοι προηγούνται

Καβγάς Μπέου – Μπογιόπουλου στον «αέρα»: «Είσαι ένα λουμπεναριό» - «Είσαι νούμερο» (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης