Στέφανος Κασσελάκης: Ντεμπούτο στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - «Εμείς οι 48 απέναντι στους "άριστους" 158» (βίντεο και φωτογραφίες)

Στέφανος Κασσελάκης: Ντεμπούτο στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - «Εμείς οι 48 απέναντι στους "άριστους" 158» (βίντεο και φωτογραφίες)

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μίλησε στους βουλευτές του - Τα χειροκροτήματα στον Τσίπρα, οι αγκαλιές και τα «πηγαδάκια» - Το νέο προεδρείο της ΚΟ - Ποιον ρόλο έδωσε στον Πολάκη

kasselakis_vima_arthro
Ως «τιμή και ευθύνη» περιέγραψε την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετούμενος με ενωτική διάθεση για πρώτη φορά σήμερα, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την συστράτευση όλων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάλεσε τους 47 βουλευτές να βρουν «κοινό βηματισμό» και υποστήριξε ότι οι «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα δεν θα «ξεθωριάσουν».

Ξεκινώντας την ομιλία του, «ο αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, εξαπολύοντας παράλληλα μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας την επίσκεψή του σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα, το μόνο που είχαν ήταν «να ειρωνευτούν και εμένα προσωπικά χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού σχολείου, Φαμελλάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας πως «κατά τα άλλα εμείς είμαστε τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες». «Αλλά, απέναντι σε αυτούς, υπάρχουμε εμείς, ο δημοκρατικός κόσμος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή των ψηφοφόρων μας» και στο πλαίσιο αυτό «αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του:

Κλείσιμο


​«Εμείς εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση του πρωθυπουργού της αποκρατικοποίησης των νησιών και του Turkaegean» τόνισε ακόμη, ενώ κάλεσε τη Δικαιοσύνη «να κάνει τη δουλειά της» και να «την κάνει και γρήγορα επειδή η κοινωνία μας απιατεί απαντήσεις», στην υπόθεση των επισυνδέσεων. Την ίδια ώρα, «όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα δεχθούν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης οποιαδήποτε πίεση από εμάς» σημείωσε, λέγοντας πως «εμείς είμαστε δημοκρατικοί άνθρωποι με αριστερό δημοκρατικό κώδικα», «εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «βαρονίες» εντός της ΝΔ, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον πρώην Υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχολιάζοντας πως «ο άριστος Καραμανλής που προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το σώμα σωτηρία». «Γιατί δεν παραιτείται τώρα έστω και καθυστερημένα» διερωτήθηκε, ενώ δεσμεύτηκε ότι τα « Τέμπη δεν θα ξεχαστούν σε θα συγκαλυφθούν».

Για τη δωρεά του στο σχολείο ειδικής αγωγής, «αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δασκάλους και τους γονείς και τα παιδιά τα ίδια, ειρωνεύονται» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καλώντας την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.

Επιπρόσθετα, προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί αύριο τη Ρόδο και χαρακτήρισε ως «σοκαριστικό» το τι έχει γίνει για τα αντιπλημμυρικά έργα, λέγοντας πως «αν ο κ. Μητσοτάκης ήταν διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης το ΔΣ θα τον είχε απολύσει».



«Όπου και να έχει σπουδάσει» κανείς, «παραμένουν πρακτικές της Δεξιάς» συμπλήρωσε και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «θέλετε να δείτε πόσο Δεξιός είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ας φέρει νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο». Στην κατεύθυνση αυτή, «δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» διεμήνυσε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως «εγώ θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία, γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα».



Νέα κινηματική δυναμική

Με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του κόμματος, «εμείς τώρα πρέπει να βάλουμε στο πλάι όποιες ατομικές επιδιώξεις είχαμε και μαζί να παλέψουμε», όπως είπε, «γιατί για πάρα πολύ κόσμο είμαστε η τελευταία ελπίδα». Μάλιστα, «εγώ αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη και για αυτό θα κριθώ να χτίσουμε μαζί μια νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί, αλλά θα προσθέτει» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει ότι «εκλέχτηκα από τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό».

Παραπέμποντας στον Αλέξη Τσίπρα, «πρέπει να κατανοήσουμε ότι πλατιά απεύθυνση σημαίνει να μην θεωρούμε κανένα φίλο ή μέλος μας δεδομένο» σημείωσε και ανέλαβε ακέραια την ευθύνη να πείσουμε όλοι, όπως εξήγησε. «Στερεότυπα τέλος» σημείωσε και «όπως έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα», τόνισε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες», αλλά «δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί παντού» ξεκαθάρισε, κάνοντας λόγο για «αδιαπραγμάτευτες αρετές και αξίες» που μας «κρατούν ενωμένους».

Κάνοντας ακόμη λόγο για «δομικές ολοκληρωμένες πολιτικές», ο κ. Κασσελάκης υπεραμύνθηκε στο δικαίωμα όλων σε δίκαιη εργασία και δίκαιη αμοιβή και χαρακτήρισε ως το «άκρον άουτον της ενσυναίσθησης» τη φράση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλία «pass δεν πήρες;».

«Είναι δυνατόν εμείς να συνθηκολογούμε με την απίστευτη ακρίβεια που γονατίζει τους Έλληνες; Είναι δυνατόν εμείς να συνθηκολογήσουμε με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας;» διερωτήθηκε. Επιπλέον, περιέγραψε τα τρία βήματα για την επόμενη φάση του κόμματος, λέγοντας πως αυτά είναι:

- Ενότητα

- Πρόταση

- Δράση

Λέγοντας πως «για να διώξει αυτό το καθεστώς, η κοινωνία πρέπει να πεισθεί ότι δεν είμαστε άνθρωποι που βολευόμαστε με το ιδεολογικό μας πλεονέκτημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένες προτάσεις, εφαρμόσιμες πολιτικές και πολιτικές απαντήσεις για τις ανάγκες των ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης και εγκάλεσε την κυβέρνηση πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ατομική ευθύνη, ο λογαριασμός πηγαίνει στους πολίτες»

Για τις διπλές εθνικές εκλογές, «δεν κέρδισε η ΝΔ, εμείς χάσαμε» υποστήριξε και ανέφερε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξαναβαφτιστεί λάθος η αλήθεια που εσείς υπερασπίζεστε καθημερινά στο Κοινοβούλιο».



Τέλος, «για να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά πρέπει να αλλάξουμε οι ίδιοι», καταλήγοντας πως «θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου θα βρούμε κοινό βηματισμό παραμερίζοντας τον εγωισμό». Για το λόγο αυτό, «στην πορεία τις επόμενες εκλογές ο λαός πρέπει να ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι και θα παραμείνει η αυθεντική φωνή ο γνήσιος εκφραστής σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, ενώ έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση «στα εθνικά θέματα το κόκκινο δεν θα ξεθωριάζει καθόλου» και πως «πρέπει να τρέξουμε μαζί τώρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναδείχθηκε το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αναλυτικά:

Νέα Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι:

Νίκος Παππάς

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ

Γιώργος Τσίπρας

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ

Παύλος Πολάκης

Τα χειροκροτήματα στον Τσίπρα, οι αγκαλιές και τα «πηγαδάκια»

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός νωρίτερα στην αίθουσα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης την πρώτη ομιλία του ως αρχηγός.

Βουλευτές χειροκρότησαν τον κ. Τσίπρα. «Τι κάνετε;» τους ρώτησε δυνατά, ενώ στη συνέχεια αγκάλιασε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στην αίθουσα εισήλθε και η Έφη Αχτσιόγλου η οποία επέλεξε να καθίσει στα πίσω έδρανα.

Δείτε φωτογραφίες:

tsipras-arthrou
syriza_ko9
syriza_ko8
syriza_ko10
syriza_ko5
syriza_ko7
syriza_ko4



Η άφιξη του Τσίπρα

Δείτε στιγμιότυπα από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η άφιξη του Κασσελάκη


Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (1)


Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ηράκλειο: Έκλεβαν αυτοκίνητα, τα διέλυαν και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά – Βίντεο-ντοκουμέντο από το «εργαστήριο»

Δίκη Πισπιρίγκου: Επίθεση Κούγια στον ιατροδικαστή Ράικο εντός και εκτός αίθουσας - «Ντροπή σου επιστήμονα απατεώνα»

Γιάννης Ιωαννίδης: «Κοουτσάρα, το παιχνίδι δεν τελείωσε» - Συγκινεί ο επικήδειος της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη


__________________________________________________________________

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης