Βίντεο Κασσελάκη από τον Παλαμά της Καρδίτσας: «Κανένας δεν ήρθε εδώ»

Βίντεο Κασσελάκη από τον Παλαμά της Καρδίτσας: «Κανένας δεν ήρθε εδώ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα αρχίζει από την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε για δεύτερη φορά στην περιοχή

kasselakis_231002
Στον Παλαμά της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.



Σε βίντεο που ανέβασε στο X, ο κ. Κασσελάκης συνομιλεί με πολίτες και λέει, μεταξύ άλλων, ότι «ένα πράγμα που μου έμεινε στο μυαλό από την τελευταία επίσκεψη πριν από δύο εβδομάδες είναι το πόσοι ηλικιωμένοι ήταν μόνοι τους χωρίς βοήθεια».

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την απάντηση πολίτη ότι θα μείνει εδώ γιατί είναι ο τόπος του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «για αυτή την απάντηση έχουμε υποχρέωση ως πολιτικοί και πολιτεία να αναστήσουμε αυτόν τον τόπο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα αρχίζει από εδώ, από την κοινωνία», καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Επίσκεψη στον Βόλο

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε σπίτια πλημμυροπαθών στον Βόλο με το συνεργείο του να καταγράφει τις συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους.

«Δεν είσαι μόνη σου» επαναλάμβανε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον αγκάλιασε, ενώ σε ερώτηση που απηύθυνε σε μια άλλη γυναίκα «Το κράτος τίποτα;», εκείνη του είπε: «Πουθενά το κράτος. Εσείς είστε οι πρώτοι που μπαίνετε στα σπίτια μας».


«Σας ευχαριστώ από την ψυχή μου, πλέον μπορώ να το πω θεσμικά και όχι μόνο σαν Στέφανος. Ευχαριστώ για όσα κάνετε, γιατί εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου» λέει στη συνέχεια σε δύο άλλες γυναίκες με τις οποίες συνομίλησε.

Πάντως, η «αυτοψία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο γινόταν υπό το... άγρυπνο βλέμμα των τηλεοπτικών συνεργείων που κατέγραφαν κάθε του κίνηση.

Μάλιστα στο πλαίσιο του γενικότερου σόου λέει στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία ότι «θα μπω χωρίς κάμερες, εντάξει;», καθώς ήταν έτοιμος να επισκεφθεί σπίτι πλημμυροπαθούς. Και περιέργως, αμέσως μετά, ο Στέφανος Κασσελάκης μπαίνει στο σπίτι με τη συνοδεία του δικού του τηλεοπτικού συνεργείου! 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Κασσελάκης λέει στις κάμερες να μην τον ακολουθήσουν - Mπαίνει με συνεργείο σε σπίτι πλημμυροπαθή


Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ο κ. Κασσελάκης προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την επίσκεψή του, ζητώντας μάλιστα σε κάποια στιγμή να αποχωρήσουν οι τηλεοπτικές κάμερες που ήταν παρούσες, ώστε να συνομιλήσει με πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Με τα τηλεοπτικά συνεργεία να μένουν πίσω, ο κ. Κασσελάκης προπορευόταν κατά την επιθυμία του, μιλώντας με τους πληγέντες, για να εισέλθει στη συνέχεια σε σειρά σπιτιών που υπέστησαν καταστροφές, βγάζοντας ακόμη και τα λασπωμένα παπούτσια του, για να κατευθυνθεί στο εσωτερικό των σπιτιών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvxwwqpr22t5)

«Ο χρόνος έχει παγώσει για τον κόσμο. Η αλυσίδα της ζωής από τα φάρμακα μέχρι τα παιδιά έχει παγώσει. Είναι στην μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση. Αλλά και να πάρουν αποζημίωση, πάλι μόνοι τους είναι. Πρέπει κυριολεκτικά να ξελασπώσουν την κατάσταση μόνοι τους» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε λέγοντας πως «είναι πολύ λυπηρό, είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται. Μαζί με αυτό υπάρχει και το τεράστιο κόστος που θα έχει να διαχειριστεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Από την έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή, όχι μόνο ο κόσμος χάνει το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα πληρώσουν το μαλλί», απευθυνόμενος προς τους παρόντες δημοσιογράφους και αφότου είχε ολοκληρώσει την επίσκεψη σε κόσμο.

«Να φύγετε από εδώ, μαζευτήκατε όλοι εδώ πέρα», φώναξε, εν τω μεταξύ, εξαγριωμένος πολίτης προς το σημείο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε σε δημοσιογράφους. «Ήρεμα», απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τον κάτοικο της περιοχής να φωνάζει «μη μου λες ήρεμα εμένα», πριν αποχωρήσει.

«Είναι απαράδεκτο και εσείς τραβάτε όλο το ζόρι. Και έρχεται απο πάνω και σας χαστουκίζει. Είναι απαράδεκτο, τιμωρήστε τον!», είπε σχολιάζοντας τον Αχιλλέα Μπέο.


Σε ένα στιγμιότυπο μάλιστα, βρίσκεται έξω από το σπίτι ενός πλημμυροπαθούς και λέει προς τα τηλεοπτικά συνεργεία που τον ακολουθούν «δεν θα μπουν κάμερες». Το δικό του συνεργείο ωστόσο τον ακολούθησε καθώς στο βίντεο που έχει αναρτήσει στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πλάνα μέσα από το συγκεκριμένο σπίτι.

Με φτυάρι στο πλάνο

Θέλοντας, μάλιστα, να στείλει ένα συμβολικό μήνυμα, ο κ. Κασσελάκης έπιασε το φτυάρι και άρχισε να απομακρύνει τις λάσπες μαζί με τους κατοίκους, οι οποίοι τον καλούσαν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι το μέγεθος των ζημιών, καθώς συνειδητοποιούσαν ότι πραγματοποιεί περιοδεία στην πόλη τους.
 

Σε ανάρτησή του από την αυτοψία του στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, «εδώ στη Νέα Ιωνία Βόλου, για τους πλημμυροπαθείς έχει παγώσει ο χρόνος. Κάνω έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία. Είναι μόνοι τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Κασσελάκης, δημοσιοποιώντας το προσωπικό του οπτικοακουστικό υλικό από τη σημερινή περιοδεία του.

Μάλιστα, στο τέλος του προσωπικού του βίντεο, απευθυνόμενος προς έναν εικονολήπτη, «Τράβα, για να βγάλουμε ένα όχι για το σόου. Περίμενε» αναφέρει ο κ. Κασσελάκης με εμφανή οικειότητα, με τον εικονολήπτη να αποκρίνεται «Ναι,ναι». Κατόπιν αυτού, «αλλά για να δείξουμε τον εθελοντισμό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας δώσει τις σχετικές οδηγίες προς τον εικονολήπτη.

Η εξοικείωση του κ. Κασσελάκη, άλλωστε, με τον τηλεοπτικό φακό έγινε αντιληπτή κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια κάμερα συνόδευε τον κ. Κασσελάκη παντού και πάντα, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του μετρ του είδους, Νίκου Σούλη, τροφοδοτώντας τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvxseg7cd929)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvxtu06j2znl)



Ο Κασσελάκης έπιασε φτυάρι και έβγαλε τα παπούτσια του για να μπει σε σπίτι


Ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε στη συνέχεια σπίτι που γέμισε λάσπη μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Elias», έβγαλε τα παπούτσια του -επειδή ήταν λασπωμένα- και πραγματοποίησε αυτοψία. Ενώ, ο τηλεοπτικός φακός τον έπιασε να φτυαρίζει λάσπες μαζί με πολίτες.
 

1100_890c9210-cc8f-4312-8d8e-ea5fb8a53f93

384518817_3127923297514952_4590714536128648336_n-1024x462
384519279_1429944711070205_5185298864718825260_n-1024x462

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περνά οποια πόρτα βρίσκει ανοιχτή και μιλά με τους πλημμυροπαθείς. Οι άνθρωποι που τον βλέπουν μπροστά τους , τον «ξεναγούν» στα άδεια σπίτια τους καθώς όλο το βιός τους έχει πεταχτεί στα σκουπίδια. «Εχω παγώσει, τους άφησαν μόνους, δεν έρχεται κανείς. Ντροπή τους» , είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κασσελάκης σε πλημμυρισμένα σπίτια του Βόλου: "Έχω παγώσει, τους έχουν αφήσει μόνους. Αίσχος"



Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: «Έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν σε εμάς, τα παιδιά» λέει η κόρη του θύματος

Ασπρόπυργος: Το λάθος που «πρόδωσε» τους δολοφόνους του 54χρονου σεκιούριτι - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Κίνηση στον Κηφισό: Τι χρειάζεται για να μην σπαταλάμε έως και δύο ώρες παραπάνω στον δρόμο καθημερινά - Συγκοινωνιολόγος εξηγεί

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης