Ανδρουλάκης: Τουρκική προπαγάνδα και ήρεμα νερά δεν πάνε μαζί

Ανδρουλάκης: Τουρκική προπαγάνδα και ήρεμα νερά δεν πάνε μαζί

Διατίμηση για τα είδη πρώτης ανάγκης στην Θεσσαλία πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΝΙΚΟΣ
Σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών στην Θεσσαλία υποστηρίζοντας πως «επι δύο εβδομάδες το επιτελικό κράτος της ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια της αποτυχίας του» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Για την βιβλική καταστροφή επικαλείστε ακραία φαινόμενα που όντως υπήρχαν. Για την επιτελική σας ανικανότητα να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες που οδηγούν σε υγειονομική βόμβα ποια δικαιολογία υπάρχει; Ποια η δικαιολογία που μετά από 15 ημέρες δεν μπορείτε να οργανώσετε την υγειονομική ταφή και καύση ζώων;».

Ο ίδιος πρότεινε παράλληλα ουσιαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών και την επιβολή διατίμησης για την πώληση ειδών πρώτης ανάγκης στην Θεσσαλία.
Ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας

Ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας #live

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Friday, September 22, 2023

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με αφορμή τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και τις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Ο κ. Εντογάν επανέλαβε τις προκλήσεις μη αποδεχόμενος την επανένωση της Κύπρου ως λύση προτείνοντας την διχοτόμηση του νησιού. Ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν άκουσε αυτές τις δηλώσεις. Δεν ανέφερε στην ανακοίνωσή του την λέξη Τουρκία λες και οι παρανομίες δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν ακούει όσα προκλητικά εκστομίζει ο κ. Ερντογάν. Και δεν είναι μόνο οι δηλώσεις είναι και οι πράξεις με τα Βαρώσια και την επίθεση στην Πύλα. Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ ήρεμα νερά και μια Τουρκία που σε όλα τα φόρα προπαγανδίζει την διχοτόμηση της Κύπρου δεν πάνε μαζί. Εκτός και αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μιμηθεί τον Καραμανλή που είπε ότι η Κύπρος κείται μακράν».

«Όχι» στην τροπολογία για ξεπάγωμα τριετιών

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο κ. Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων πως «αποκαλύπτεται το συντηρητικό μοντέλο για φθηνή εργασία και διεύρυνση των ανισοτήτων. Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια στην ΕΕ με 39,7 ώρες την εβδομάδα όταν τα υπόλοιπα κράτη έχουν λιγότερες ώρες εργασίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η κυβερνητική ρύθμιση για το ξεπάγωμα των τριετιών «υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών» καθώς όπως είπε η χρονική της διάρκεια ταυτίζεται με τον κυβερνητικό βίο. «Υποτιμάται την νοημοσύνη του ελληνικού λαού . Ταυτίζετε το μέτρο αυτό με την θητεία της κυβέρνησής σας. Θυσιάζεται την επικοινωνία στην ουσία. Το μέτρο αφορά μόνο το 40% των εργαζόμενων και ειδικά όσων αμείβονται με κατώτατο μισθό. Για τους υπόλοιπους τι λέει η κυβέρνηση; Η δική μας πρόταση είναι ξεπάγωμα τριετιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις που σχετίζονται με τον κυβερνητικό σας βίο» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «αποτελεί απρέπεια εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ενέταξε στην τροπολογία αυτή και τα μέτρα για την Θεσσαλία. Προσπαθείτε να εκβιάσετε την ψήφο μας; Η θέση μας για τις τριετίες είναι σαφής και διακριτή από την κυβερνητική πρόταση».  Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την τροπολογία γιατί μέσα σε αυτήν βρίσκονται και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων της Θεσσαλίας.

Ειδήσεις σήμερα

«Πόλεμος» για το «κρατίδιο» του Κασσελάκη: «Ήμουν κουρασμένος» λέει, «προβληματική η άγνοια» απαντούν από την Αχτσιόγλου

Μαριάντα Πιερίδη: Ο γάμος, η ζήλια και η κρίση που περνούν με τον σύζυγό της

Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή «Pirola» του κορωνοϊού – Παγώνη: Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης