Κασσελάκης: Δεν θέλω ούτε μία στο εκατομμύριο να παραιτηθούν Ηλιόπουλος, Ακρίτα και Αποστολάκης

Κασσελάκης: Δεν θέλω ούτε μία στο εκατομμύριο να παραιτηθούν Ηλιόπουλος, Ακρίτα και Αποστολάκης

Μετά το «όχι» που είπαν Ηλιόπουλος και Ακρίτα για το ενδεχόμενο παραίτησής τους, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχερεί να κλείσει τη συζήτηση - «Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία» είπε σε δηλώσεις του

kasselakis_arthro
Φρένο στις συζητήσεις για «ντόμινο παραιτήσεων» από τους βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής κα να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές, έβαλε σήμερα με δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Άμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvolxwrm7npt)


Κλείσιμο
Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη έγιναν λίγες ώρες μετά την άρνηση των δυο εκλεγμένων Βουλευτών Επικρατείας του κόμματος, Όθωνα Ηλιοπουλου και Έλενας Ακρίτα να παραιτηθούν από τις βουλευτικές έδρες τους, διευκολύνοντας την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Να σημειωθεί ότι των δηλώσεων του κ. Κασσελάκη είχαν προηγηθεί και σχετικές διαρροές από κύκλους του περιβάλλοντός του.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, για να εξασφαλιστεί μια βουλευτική έδρα για τον κ. Κασσελάκη, σε περίπτωση που εκείνος επιθυμεί να εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εάν εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος, απαιτείται να παραιτηθούν ένας/μία βουλευτης Επικρατείας και μαζί όλοι οι επιλαχόντες από τις θέσεις 4-8 του ίδιου ψηφοδελτίου, ώστε να καταλάβει την έδρα ο ένατος στη σειρά, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ωστόσο, με δήλωση του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Όθων Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την έδρα του. Όπως είπε, η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας «αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας».

«Όχι» και από την Έλενα Ακρίτα

Από πλευράς της, την πρόθεση της να διατηρήσει τη δεύτερη κατά σειρά βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας γνωστοποίησε και η Έλενα Ακρίτα, η οποία αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα την τοποθετούσε σε θέση υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μελλοντική κυβέρνηση του.

Ειδήσεις σήμερα

«Βραχυκύκλωσε» η είσοδος Κασσελάκη στη Βουλή - Στον ναύαρχο Αποστολάκη ο κλήρος

Δεν παραιτούμαι από βουλευτής για τον Κασσελάκη, λέει η Ακρίτα - «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να γίνω υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης