«Σπαρτιάτες» - Βασίλης Στίγκας: Συνεχίζει την κατάθεσή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «Greek Mafia» και «Koza Nostra»

«Σπαρτιάτες» - Βασίλης Στίγκας: Συνεχίζει την κατάθεσή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «Greek Mafia» και «Koza Nostra»

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έχει κληθεί στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διεξάγεται για τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε»

stigas
Ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδηλίνης προσήλθε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας για να συνεχίσει την κατάθεσή του σχετικά με τις αναφορές που έχει κάνει στη Βουλή για "Greek Mafia" και "Koza Nostra".

Η κυρία Αδειλίνη, είχε παρέμβει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, που είχε μιλήσει για «Greek Mafia» και "Koza Nostra", αλλά και για παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός διενεργεί προσωπικά προκαταρκτική εξέταση για τις επίμαχες δηλώσεις.

Η πρώτη κατάθεση του κ. Στίγκα ενώπιον της κυρίας Αδειλίνης είχε γίνει την 5η Σεπτεμβρίου 2023 και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Στίγκας κατά την πρώτη κατάθεσή του στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εξιστόρησε τα γεγονότα σε σχέσεις με τις αναφορές του στην Βουλή περί "Greek Mafia" και "Koza Nostra", ενώ σήμερα θα υποβληθεί στη βάσανο των ερωτήσεων.

Κλείσιμο
Δεν αποκλείεται η κυρία Αδειλίνη, αν το κρίνει αναγκαίο, θα καλέσει να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν αναφερθεί από τον κ. Στίγκα ή κρίνει ότι η κατάθεσή τους θα συμβάλει στην προκαταρκτική έρευνα που διεξάγει.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν προσέλθει ο κ. Στίγκας την πρώτη φορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσεις είχε επέλθει κάποια εσωκομματική ισορροπία και είχε δώσει τη δημοσιότητα σχετική κοινή δήλωση των βουλευτών του κόμματός του με την οποία επισήμαναν την ενότητα του κόμματος «Σπαρτιάτες» η οποία ανέφερε:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σπαρτιάτες, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού, εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

Ειδήσεις σήμερα

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-35 που αναζητούσαν επί σχεδόν 24 ώρες οι αρχές στις ΗΠΑ

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα και έσπασαν τα τζάμια στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Λαμίας - Δείτε φωτογραφίες

Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το τραγικό τροχαίο με τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης