Μητσοτάκης για τις φωτιές: Ευχαριστούμε τους εταίρους μας για τη βοήθειά τους

Μητσοτάκης για τις φωτιές: Ευχαριστούμε τους εταίρους μας για τη βοήθειά τους

Στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα  η Ελλάδα δεν είναι μόνη, δίπλα της στέκονται εταίροι και σύμμαχοι και τους ευχαριστούμε, γράφει σε σειρά tweet ο πρωθυπουργός - «Ευχαριστώ» και στον Έντι Ράμα

mitsotakis_maximou
Μηνύματα για να ευχαριστήσει τις συμμαχικές δυνάμεις που διέθεσαν δεκάδες πυροσβέστες και μέσα για τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα έστειλε σε αναρτήσεις του στο Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.





Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «καθώς η Ελλάδα μάχεται με τις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, οι αστυνομικοί και οι αστυνομικίνες εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται εταίροι και σύμμαχοι. Τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους».

Αρχικά αναφέρεται στην Κύπρο και τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους όλων μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με την αποστολή δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας».





Συνεχίζει με τη Ρουμανία και τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις: «Είμαστε ευγνώμονες στη Ρουμανία που έστειλε 12 οχήματα και 56 πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην Αλεξανδρούπολη και ενώθηκαν με τους άνδρες και τις γυναίκες μας επί του εδάφους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρουμανία».

Ακολούθως για την Τσεχία και τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα γράφει: «Είμαστε ευγνώμονες στην Τσεχία που τώρα μάχεται με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και θα στείλει πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα επιχειρεί στην Αθήνα. Ευχαριστούμε, Τσεχία».

Κλείσιμο


Για την Κροατία και τον πρωυθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς γράφει: «Το ευχαριστώ μας πάει στην Κροατία που στέλνει στην Ελλάδα ένα Canadair να ενωθεί με τον στόλο μας. Κροατία, έχει την ευγνωμοσύνη μας».

Με αφορμή την συνεισφορά της Γερμανίας, ο κ. Μητσοτάκης γράφει «ταγκάροντας» τον καγκελάριο Σολτς: «Είμαστε ευγνώμονες στη Γερμανία που έστειλε δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αθήνα και κάνουν μεγάλη διαφορά. Γερμανία, ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας».



Ευχαριστεί τη Σουηδία «που έστειλε δύο Air Tractors, ενισχύοντας τον στόλο μας όσο μαχόμαστε με τις φωτιές στην Αθήνα. Σουηδία, είμαστε πολύ ευγνώμονες για την συνεισφορά σας».

Τέλος ευχαριστεί την Αλβανία με αναφορά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα: «Το ευχαριστώ μας πηγαίνει στην Αλβανία που έστειλε 48 πυροσβέστες και 9 οχήματα που ενώθηκαν μαζί μας όσο μαχόμαστε με τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη. Ευχαριστώ Αλβανία».



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης