Μπελέρης κατά του Έντι Ράμα: Η Αλβανία δεν αποδέχεται ότι στη Χειμάρρα ζει ελληνική μειονότητα

Μπελέρης κατά του Έντι Ράμα: Η Αλβανία δεν αποδέχεται ότι στη Χειμάρρα ζει ελληνική μειονότητα

Από όσα έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός μπορούμε να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη γενικότερη κατάσταση της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στην Αλβανία, γράφει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

beleris_in__3_
Σε όσα ο Έντι Ράμα παριστάνει ότι δεν γνωρίζει αναφέρεται σε νέα μακροσκελή ανάρτησή του μέσα από τις φυλακές ο εκλεγμένος δήμαροχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

Με αφορμή τη συγκέντρωση για την αποφυλάκισή του, που έγινε τη Δευτέρα, ο Μπελέρης αναφέρεται εκτενώς στον πρωθυπουργό της Αλβανίας λέγοντας ότι εμπλέκεται με συμφέροντα και «στρατηγικούς επενδυτές» που ενδιαφέρονται για τη Χειμάρρα.

Τονίζει ότι υπήρχαν δικονομικά κενά για την περίπτωσή του και ότι η φυλάκισή του είναι άδικη. «Για μια υποτιθέμενη διαφθορά 40.000 λεκ είμαι υπό κράτηση εδώ και τρεις μήνες. Κατ' αναλογία, πόσους αιώνες θα έπρεπε να είναι φυλακισμένοι δεκάδες συνεργάτες του Ράμα, που διώκονται για διαφθορά;», ρωτά ο Μπελέρης.

«Ο "καλός" Έντι Ράμα λέει ότι ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος» καταλήγει.

Κλείσιμο

Pabesi (mashtrim) Sot lexova një postim shumë të bukur (megjithëse të çuditshëm e fjalëshumë). E ka shkruar një...

Posted by Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris on Wednesday, August 16, 2023


Στην ανάρτησή του ο Μπελέρης σημειώνει με ειρωνεία ότι διάβασε «μια πολύ όμορφη (αν και ιδιόρρυθμη και εύγλωττη) ανάρτηση. Την έγραψε ένας καλός και σύγχρονος πολιτικός που, όπως είδα, λέγεται Έντι Ράμα. Πιθανότατα είναι συνεπώνυμος του Έντι Ράμα, πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο οποίος μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια “προσωπικό του εχθρό" και με προσέβαλε με χυδαίο τρόπο, αποκαλώντας με απόβρασμα και σκουπίδι.

Σίγουρα θα είναι συνώνυμο γιατί ο "καλός" Έντι Ράμα γράφει διαφορετικά και αναφέρεται σε άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία».

Προσθέτει ο κρατούμενος εκλεγμένος δήμαρχος: «Ο "καλός" Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από τη μεγάλη συγκέντρωση στη Χιμάρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι δεν κατάλαβε καλά. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Αλβανούς πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας ήταν που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

» Ο "καλός" Έντι Ράμα αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι έχω και την ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνάει (όπως και ο πρωθυπουργός Ράμα) ότι γεννήθηκα στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Όλοι στην οικογένειά μου μιλούν ελληνικά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Χειμάρρας. Παρ' όλα αυτά, η Αλβανία δεν αποδέχεται το γεγονός ότι στη Χειμάρρα ζει ελληνική εθνική μειονότητα. Αναγνωρίζει την παρουσία Ελλήνων μόνο στους δήμους Φινίκ και Ντροπούλ. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συμβαίνει από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και ήταν προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η Αλβανία από την Κοινωνία των Εθνών.

» Ο "καλός" Έντι Ράμα μιλάει για τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Αλβανία με τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός του Έντι Ράμα, από όλη την αλβανική ακτογραμμή, έχει ορίσει μόνο τη Χειμάρρα ως στρατηγική περιοχή τουριστικών επενδύσεων. Οι ελληνικές περιουσίες ληστεύονται στη Χειμάρρα, όχι σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Μόνο στη Χειμάρρα έχουμε "στρατηγικούς επενδυτές" που αποδεικνύεται ότι είναι όλοι φίλοι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα…

» Ο "καλός" Έντι Ράμα δεν θα έμαθε ότι αυτά τα 33 χρόνια (δηλαδή από την πτώση του κομμουνισμού) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί, αυτός είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής.

» Ο "καλός" Έντι Ράμα, επίσης, δεν θα είχε μάθει ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου καταγγέλθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών. Μόνο εγώ έχω συλληφθεί και έχω προφυλακιστεί.

» Ο "καλός" Έντι Ράμα σωστά είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στο αλβανικό δικαστικό σύστημα. Αλλά επειδή όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, στην περίπτωσή μου είναι σαφές ότι τα πράγματα στη δικαιοσύνη δεν πάνε καλά μετά:

- Η αστυνομία με ανέκρινε με τις μεθόδους ασφαλείας του Χότζα, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από τη δεκαετία του 1990, προσλαμβάνοντας ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για απάτη,

- Ο εισαγγελέας που διέταξε στη συνέχεια την αστυνομία να πραγματοποιήσει την υποκλοπή δεν είχε τη δικαιοδοσία να διατάξει αυτή την υποκλοπή,
- Κατά τη στιγμή της σύλληψης δεν διέπραττα καμία παράνομη πράξη, επομένως δεν υφίσταται καμιά εξόφθαλμη πράξη,

- Οι δικαστές που κίνησαν την υπόθεση εναντίον μου ήταν όλοι πρώην ηγέτες ή στενοί φίλοι του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

- Σε κανένα σημείο της παράνομης υποκλοπής δεν υπονοείται ότι δίνω χρήματα για να αγοράσω ψήφους.

- Ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου SPAK χρησιμοποίησε ένα πλαστό έγγραφο που ισχυρίζεται την καταδίκη μου στο παρελθόν, όταν στην κατάθεση ποινής, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά, βρίσκομαι ατιμώρητος.
- Για μια υποτιθέμενη διαφθορά 40.000 λεκ (380 ευρώ) είμαι υπό κράτηση εδώ και τρεις μήνες. Κατ' αναλογία, πόσους αιώνες θα έπρεπε να είναι φυλακισμένοι δεκάδες συνεργάτες του Ράμα, που διώκονται για διαφθορά;

» Ο "καλός" Έντι Ράμα αναφέρεται σε μια αλβανική παροιμία που απαιτεί "να μην καεί το πάπλωμα για έναν ψύλλο". Επιτρέψτε μου να παραθέσω μια ελληνική παροιμία: "εξ όνυχος τον λέοντα". Δεν χρειάζεται να δούμε πολλά. Από όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα στην περίπτωσή μου, μπορούμε να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη γενικότερη κατάσταση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στην πατρίδα μου την Αλβανία.

» Τέλος, ο "καλός" Έντι Ράμα λέει ότι Έλληνες και Αλβανοί είναι "ένα πρόσωπο, μια φυλή". Ίσως ναι, ίσως όχι. Πάντως, ο Ράμα ως πρωθυπουργός δείχνει σίγουρα ότι είναι "ένα πρόσωπο, μια φυλή" με τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν μιλά επίσης για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και απαιτεί να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του.

» Καταλήγοντας, ο "καλός" Έντι Ράμα λέει ότι ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της αδιατάρακτα. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι θέμα της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του Γενικού Διευθυντή των φυλακών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης