Περιφέρεια Αττικής: Το σκέφτεται ο Μητσοτάκης - Όχι εν θερμώ αποφάσεις μετά το... ζεϊμπέκικο Πατούλη

Περιφέρεια Αττικής: Το σκέφτεται ο Μητσοτάκης - Όχι εν θερμώ αποφάσεις μετά το... ζεϊμπέκικο Πατούλη

Στη συζήτηση Μητσοτάκη με Παπανικολάου στο Μαξίμου δεν υπήρξε οριστική κατάληξη - Από εβδομάδα οι αποφάσεις

patoulis-papanikolaou-mak
Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο έφερε πολλαπλές αναταράξεις στο γαλάζιο οικοσύστημα, καθώς η στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στην υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής τέθηκε υπό αίρεση, με δεδομένο ότι εκείνη τη μέρα πυρκαγιές κατέκαιγαν τη χώρα.

Ξέφρενο γλέντι χθες βράδυ για τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη


Το νέο πρόσωπο που μπήκε στην εξίσωση για ενδεχόμενη στήριξη από μέρους της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής είναι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Ο κ. Παπανικολάου δέχθηκε τηλεφώνημα από στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η συζήτηση Μητσοτάκη-Παπανικολάου έγινε σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα και σε αυτή ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να περιέγραψε τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο αλλαγής σκυτάλης στην περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε οριστική συμφωνία ή διαφωνία στη συζήτηση, με τον κ. Παπανικολάου και τον πρωθυπουργό να συμφωνούν να περάσει το Σαββατοκύριακο για την οριστικοποίηση των όποιων εξελίξεων.

Ο κ. Παπανικολάου, άλλωστε, κατελήφθη εξαπίνης με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες έκλεινε υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του στη Γλυφάδα και δεν είχε σκεφτεί καν το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοδιοικητικής «πίστας». Κάτι που προφανώς τον έκανε να έχει και ισχυρές δεύτερες σκέψεις για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Από την άλλη, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που του εισηγούνταν αλλαγή σκυτάλης και ρήξη με τον Γιώργο Πατούλη ήταν της άποψης ότι πρέπει να προταχθεί η «μεγάλη εικόνα», της στήριξης δηλαδή ενός πολιτικού προσώπου που θα είναι συμβατό με το ευρύτερο προφίλ του πρωθυπουργού.

Η αντίδραση Πατούλη

Όλες οι παραπάνω διεργασίες κατέλαβαν εξαπίνης τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ήλπιζε ότι η χθεσινή του συγγνώμη θα κλείσει το θέμα, ιδίως από τη στιγμή που η ΝΔ δεν ανακοίνωσε αυτομάτως άρση του χρίσματος που του έδωσε. Ο ίδιος, πάντως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο κ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα τα στελέχη της παράταξής του που τον στήριξαν ευθέως. «Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατουλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής», έλεγαν κύκλοι του περιφερειάρχη μετά τη σημερινή συνάντηση της ομάδας του συνδυασμού.

Κλείσιμο
Σημειωτέον και στον κύκλο του προέδρου της ΝΔ υπάρχουν πρόσωπα που είναι της άποψης ότι δεν πρέπει να επέλθει ρήξη με τον κ. Πατούλη, παρά το προφανές του ατόπημα.

Όλα ανοιχτά

Όλων τούτων δοθέντων, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά ως προς το τι θα κάνει εν τέλει η ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής. Ένα ακόμα όνομα που έχει μπει στην εξίσωση είναι αυτό του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος δέχθηκε τηλεφωνική βολιδοσκόπηση και δεν βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Χαρδαλιάς, άνθρωπος του στενού προεδρικού κύκλου και με ενεργό ρόλο προεκλογικά στη ΝΔ, πάντως φέρεται να προτιμά την παραμονή του στο υπουργείο Άμυνας παρά την επιστροφή του στον αυτοδιοικητικό στίβο.

Πηγές με άμεση γνώση των διεργασιών αναφέρουν στο protothema.gr ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εν τέλει τη Δευτέρα. Ως τότε θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για το αν ο κ. Παπανικολάου θα υπερβεί τις όποιες επιφυλάξεις του ή για το αν θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις ως προς την περίπτωση Πατούλη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει να βρεθεί το πρωί στην Κύπρο, σε εξ αναβολής επίσκεψη του, ενώ μετά θα πάει στη Λέσβου, όπου θα δώσει το παρών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στέφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας για την Νέα Αγχίαλο: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις - Έρευνα και από τον εισαγγελέα

Κικίλιας για πυρκαγιές: Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από ανθρώπινο χέρι ή εμπρησμό - Δείτε βίντεο

Όπισθεν Στίγκα μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών του και τη στήριξη σε Κασιδιάρη - «Θα τα λύσουμε την άλλη εβδομάδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης