Κεραμέως για φωτιές: Υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη – Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή

Κεραμέως για φωτιές: Υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη – Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή

«Η χώρα κάνει το καλύτερο δυνατό και με πολλά ενισχυμένα μέσα πλέον», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών 

nikikerameos
Για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα μας τις τελευταίες επτά ημέρες μίλησε στο MEGA η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Με τη φωτιά στη Ρόδο να μαίνεται ανεξέλεγκτη, αλλά και τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα, η υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως πρόκειται για μία δύσκολη συνθήκη με αντίξοες καιρικές συνθήκες.

«Η χώρα κάνει το καλύτερο δυνατό και με πολλά ενισχυμένα μέσα πλέον έχουμε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας που αξιοποιούμε στο έπακρο, το 112. Μην το θεωρούμε δεδομένο. Χάρη στο 112 σώζονται χιλιάδες ζωές. Έχουμε πολλά περισσότερα εναέρια μέσα – είχαμε αύξηση τάξης 46% – από περίπου 61 το 2019 σήμερα έχουμε 89. Έχουμε περισσότερους πυροσβέστες. Εκεί που είχαμε 14.000, τώρα έχουμε 16.000. Έχουμε διπλάσιους σχεδόν εκπαιδευμένους εθελοντές πυροσβέστες και έχουμε περισσότερα επίγεια μέσα. Συνολικά θα έλεγα έχουμε περισσότερα μέσα στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο καιρικό φαινόμενο», δήλωσε.



Στη συνέχεια η Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους ένστολους, τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές για το έργο τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Όπως είπε η κα Κεραμέως, η κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη, ενώ τόνισε πως «πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Εν συνεχεία είναι η περιουσία, οι υποδομές και το φυσικό περιβάλλον.

«Εθνικό ζήτημα η ψήφος των απόδημων»

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Όπως είπε η υπουργός, μέχρι το 2019 οι απόδημοι δεν μπορούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από το εξωτερικό και από το 2019 κι έπειτα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να ψηφίσουν από τη χώρα του εξωτερικού στην οποία βρίσκονται. Συγκεκριμένα, γίνονται προσπάθειες να καταργηθούν οι περιορισμοί που είχαν τεθεί για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Κλείσιμο
«Το ζήτημα αυτό έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης και συζητείται στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Για εμάς το ζήτημα είναι εθνικό. Είναι από τα ζητήματα που υπερβαίνει κόμματα, χρώματα και παρατάξεις. Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε μπροστά ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις φωτιές - Όλοι σε απόλυτη επιφυλακή

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση στο Τατόι

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Διέθεσε 50 εκατ. ευρώ, έσωσε πάνω από 1.000 καρκινοπαθή παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης