Ο Βελόπουλος ονειρεύεται ηγετικό ρόλο στον «πατριωτικό χώρο» και ζητάει πέντε εξεταστικές

Ο Βελόπουλος ονειρεύεται ηγετικό ρόλο στον «πατριωτικό χώρο» και ζητάει πέντε εξεταστικές

Αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 15, τις τραγωδίες σε Μάτι και Τέμπη, τις Πρέσπες και τα εμβόλια

5923422
Να προπορευτεί της κοινοβουλευτικής κούρσας που ξεκινάει για τα τρία δεξιότερα κόμματα επιχειρεί ο Κυριάκος Βελόπουλος καταθέτοντας στη Βουλή πέντε προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «ραγδαίες εξελίξεις στον πατριωτικό χώρο» και ενημερώνει ότι κατέθεσε πρόταση για σύσταση εξεταστικής έρευνας για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τις τραγωδίες σε Τέμπη και Μάτι αλλά και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.


Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του το κόμμα σημειώνει: «Η Ελληνική Λύση, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα πέντε (5) προτάσεις για σύσταση αντίστοιχων Εξεταστικών Επιτροπών, κατά τα άρθρα 68 παράγραφος 2 του Συντάγματος και 144 επί του Κανονισμού της Βουλής. Οι προτάσεις μας αφορούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κάθε μία από τις ακόλουθες υποθέσεις:

1. Την διακρίβωση της ζημιάς που επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο η διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την απόδοση ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

2. Την διερεύνηση των επιπλοκών, θανάτων και διαφόρων ασθενειών που προκάλεσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το εμβόλιο mRNA και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.

3. Την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και μη για το μαζικό έγκλημα στο Μάτι.

4. Την διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες υπεγράφη η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, και του καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς και την ανάδειξη των λόγων αυτοδίκαιης ακυρότητας της Συμφωνίας.

Κλείσιμο
5. Την διερεύνηση των συνθηκών του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών και τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών σε μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Η κίνηση από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νίκης και των Σπαρτιατών.
«Τώρα να δούμε οι πατριώτες αν θα συνυπογράψουν ή δεν θα τους αφήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ετσι έκαναν και το μεσημέρι που ενώ δεν ψήφισαν αντιπρόεδρο ήθελαν να τους ψηφίσουν. Το μόνο πατριωτικό λαϊκό κόμμα της Βουλής απέδειξε ποιο είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος προσπαθώντας παράλληλα να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο ίδιος στήριξε τις υποψηφιότητες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το προεδρείο της Βουλής ενώ τα άλλα δύο κόμματα δήλωσαν «παρών».




Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο - Χωρίς αντιπροέδρους «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Η Wagner και οι άλλοι μισθοφόροι: «Σκυλιά του πολέμου» με μισθό €3.000 την ημέρα

Ίος: Νέα εξέλιξη στο «θρίλερ» με τον θάνατο των δύο Ιρλανδών - Έρευνα για το αν ήπιαν νοθευμένα ποτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης