Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει bullying και γιουχαΐσματα από βουλευτές της ΝΔ

Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει bullying και γιουχαΐσματα από βουλευτές της ΝΔ

Για «κακή αρχή» από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος μίλησε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας»

5924399
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, για την εκλογή των Αντιπροέδρων της Βουλής, σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δήλωσή της, νωρίτερα σήμερα.

«Πολλές κοινοβουλευτικές ομάδες συνηθίζουν να κάνουν συμφωνίες, πριν την ψηφοφορία για την εκλογή των Αντιπροέδρων», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, έχει αποφασίσει να μην δρα έτσι» και είχε κάνει γνωστό ότι θα ψηφίσει «παρών» για όλους Αντιπροέδρους.

«Επειδή η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε σε συμφωνίες, όπως άλλοι, και επειδή είναι ανησυχητικό για την κυβέρνηση το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στη Βουλή, με εμένα επικεφαλής και με το ενδεχόμενο τριών ψήφων στη Διάσκεψη των Προέδρων, θέλησε η κυβερνητική πλειοψηφία να στερήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, αυτή την ψήφο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, την τρίτη ψήφο δηλαδή που θα έδινε ο Αντιπρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε λυπηρή αυτή την εξέλιξη.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με την επιλογή της Πλεύσης Ελευθερίας να τηρήσει στάση αρχής στην ψηφοφορία, να μην ανταλλάξει την ψήφο της, για κανενός είδους κοινοβουλευτικό προνόμιο και θεωρώ ότι είναι βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβερνητική πλειοψηφία και για τις εκδηλώσεις bullying που καταγράφηκαν το πρωί και γι΄αυτή την επιλογή», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε ότι ο Αντιπρόεδρος που πρότεινε η ΚΟ, ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης, είναι διακεκριμένο μέλος της επιστημονικής, ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο και βραβευμένος για το έργο του , αλλά δεν θα έχει την τύχη η Βουλή να τον έχει Αντιπρόεδρο, αλλά θα έχουν οι πολίτες να αξιολογήσουν την παρουσία του στη Βουλή.

Κλείσιμο
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε, επίσης, ότι δέχθηκε γιουχαϊσματα τη στιγμή που ζήτησε τον λόγο για να αιτιολογήσει την ψήφο της Πλεύσης Ελευθερίας στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.

«Σήμερα προσερχόμενη στη διαδικασία εκλογής Προέδρου, τόνισα πόσο σημαντική είναι η κοινοβουλευτική λειτουργία αλλά και ο ρόλος του Προέδρου της Βουλής, για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επίσης, ως η μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγός, τόνισα ότι θα υπερασπιστώ κάθε βουλευτή, άνδρα και γυναίκα, που θα δεχθεί επίθεση, για το φύλο ή για την προσωπικότητά του. Δεν πέρασε πολύ ώρα και όταν πήρα τον λόγο ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, 8η αρχηγός κόμματος, για να διευκρινίσω και να αιτιολογήσω την ψήφο της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, πράγμα που είχαν κάνει πριν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, άλλες τέσσερις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι, δέχθηκα τα γνωστά γιουχαϊσματα, για τον μόνο λόγο ότι ως γυναίκα πολιτική αρχηγός και πρώην πρόεδρος της Βουλής θέλησα να αιτιολογήσω την ψήφο μας. Είναι πολύ κακή η αρχή που έγινε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από την οποία προήλθαν τα γιουχαϊσματα, διότι το δικαίωμα λόγου και κατά συνείδηση ψήφου κάθε βουλευτή και το δικαίωμα τοποθέτησης και κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι στοιχείο της δημοκρατίας».

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι, ενώ ζήτησε σήμερα το λόγο προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι ήταν οι βουλευτές που ψήφισαν «ναι» και ποιοι οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών», στην ψηφοφορία για τον Αντιπρόεδρο που είχε προταθεί από την Πλεύση Ελευθερίας, επικράτησε από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής ένας «αντικοινοβουλευτικός πανικός», προκειμένου να μην της δοθεί ο λόγος και να μην ζητήσει να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα μιας φανερής ψηφοφορίας.

Τέλος, σε ερώτηση αν η Πλεύση Ελευθερίας έθεσε σήμερα θέμα να παρίστανται εντός της Ολομέλειας 75 βουλευτές για την επικύρωση των πρακτικών, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Όχι δεν θέσαμε θέμα. Πληροφορηθήκαμε από εσάς ότι υπήρξε ένας πανικός από πλευράς της ΝΔ, διότι δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενοι 75 βουλευτές, για την απαρτία. Δεν θέσαμε τέτοιο θέμα, διότι το έθεσαν, από μόνοι τους στον εαυτό τους, όπως κατάλαβα και υπήρξε κινητοποίηση για να υπάρξει η προβλεπόμενη απαρτία. Αν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το φόβο ότι θα γίνει μια νόμιμη ένσταση, καταφέρνουμε να φέρνουμε τους βουλευτές στη Βουλή, κάτι είναι και αυτό».Ειδήσεις σήμερα:

Πρόεδρος της Βουλής ξανά ο Τασούλας με 249 ψήφους - «Κανείς να μην γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας»

Άγνωστες ιστορίες με τον Χρήστο Λαμπράκη: Οι έφοδοι, τα πάθη του και ο «σασμός» με τα σουτζουκάκια

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης