ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

Μέχρι πρότινος κατείχε την θέση του α' αντιπροέδρου - Στη θέση των α' και β' αντιπροέδρων εξελέγησαν οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μυκόνου, αντίστοιχα

5924268
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι από σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). O Λάζαρος Κυρίζογλου στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης εκλέχθηκε σήμερα σε μυστική ψηφοφορία των 31 μελών του ΔΣ, ως ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Οι Δήμαρχοι Καλλιθέας και Μυκόνου α' και β΄αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις θέσεις των Αντιπροέδρων α' και β' εξελέγησαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, αντίστοιχα.

Κλείσιμο
4140460
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος

6dd3db49-7a2e-4771-b681-64e7b8dedfd9
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς


Με πρόταση της αυτοδιοικητικής παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, εξελέγη στη θέση του β' Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την εκλογή του το 2019 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά ιστορικά που εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας εκλέγεται σε αυτή τη θέση της Κ.Ε.Δ.Ε.

"Αλλά και μία μεγάλη ευθύνη γιατί σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους, περισσότερο προσωπικό αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες" αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Μυκόνου, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε, Λάζαρο Κυρίζογλου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, αλλά και τον νέο υπουργό και απερχόμενο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αναθέσει στον κ. Κουκά τον τιμητικό ρόλο του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου στη συνέχεια εκλέχθηκε ως β' αντιπρόεδρος.

H ΝΔ συνεχάρη τον Κυρίζογλου: Στηρίζει Μπακογιάννη για πρόεδρο της ΚΕΔΕ μετά τις εκλογές

Την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία για στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ. Αυτό ανακοίνωσε η ΝΔ, η οποία συνεχάρη τον Λάζαρη Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, μετά την παραίτηση του δημάρχου Τρικαίων κ.Παπαστεργίου, ο οποίος υπουργοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει:

«Συγχαίρουμε θερμά τον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο του. Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ».



Ειδήσεις σήμερα:

Πρόεδρος της Βουλής ξανά ο Τασούλας με 249 ψήφους - «Κανείς να μην γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας»

Άγνωστες ιστορίες με τον Χρήστο Λαμπράκη: Οι έφοδοι, τα πάθη του και ο «σασμός» με τα σουτζουκάκια

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης