Αλέξης Τσίπρας: Πώς σχολιάζουν την παραίτηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν είναι το τελευταίο βήμα του στην πολιτική»

Αλέξης Τσίπρας: Πώς σχολιάζουν την παραίτηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν είναι το τελευταίο βήμα του στην πολιτική»

«Ταυτίστηκε όσο κανείς με τον ΣΥΡΙΖΑ» - Άλλοι μιλούν για έναν σπουδαίο κύκλο που κλείνει, ενώ ορισμένοι αρκούνται στο να ευχαριστήσουν τον Αλέξη Τσίπρα για την προσφορά τους

tsipras-paraitisi
Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, σε δραματικούς τόνους το μεσημέρι της Πέμπτης (29/6), ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο, έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Σταδιακά αρκετά βουλευτές και στελέχη του κόμματος τοποθετούνται σχετικά με τις εξελίξεις στην αξιωματική αντίπολίτεση.

Για έναν σπουδαίο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει σήμερα έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ένας κύκλος που μας έχει χαρίσει πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες. Όλους αυτούς τους λόγους περηφάνειας τους πιστώνεται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η πολιτική του συγκρότηση, η αγωνιστικότητα και η εντιμότητά του αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο κόμμα μας. Το σημερινό μήνυμα είναι ένα και δυνατό: όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανασυγκρότηση».

Κλείσιμο
tsakalotos-paraitisi-tsipra


Ο Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι το κόμμα «συγκροτήθηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια ως ένα συλλογικό εγχείρημα ανανέωσης και ελπίδας. Και για την Αριστερά και για τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίστηκε όσο κανείς μαζί του».

«Στάθηκε όρθιος απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός της Αριστεράς στους πιο δύσκολους καιρούς της πρόσφατης ιστορίας της χώρας. Και κατόρθωσε από τη χρεοκοπία να την οδηγήσει το 2018 έξω από τα μνημόνια, επαναφέροντάς τη σε ομαλές συνθήκες. Ό,τι θετικό πετύχαμε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση έχει τη δική του σφραγίδα» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Συνέχισε, τονίζοντας ότι «σήμερα το αίτημα της ανανέωσης και της ελπίδας παραμένει επίκαιρο. Αποκτά νέο ευρύτερο περιεχόμενο. Πολλοί, εύλογα, αναρωτιούνται «και τώρα τι». Η Αριστερά δεν μπορεί να κάνει «πίσω». Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι, η ανασυγκρότηση και ενίσχυση του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ ώστε να γίνει και πάλι η προοδευτική πλειοψηφική έκφραση της κοινωνίας».

Και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη αγώνων και διακυβέρνησης δεν έκλεισε τον κύκλο του αλλά βρίσκεται μπροστά σε νέες πραγματικότητες και προκλήσεις. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Αδυναμίες και λάθη που πρέπει να διορθωθούν. Αυτό απαιτεί συνθετικές όσο και σαφείς απαντήσεις. Ανοιχτό και πειθαρχημένο διάλογο. Ενότητα και συντεταγμένη πορεία. Και σε αυτήν την πορεία είναι αναγκαία η συμβολή όλων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν από όλους του Αλέξη Τσίπρα, που με αίσθηση ευθύνης ανέλαβε σήμερα αυτή τη δέσμευση».

dragasakis-paraitisi-tsipra


«Έντιμος όσο κανείς. Οραματικός σε όλη την πορεία του. Γενναίος μέχρι την τελευταία στιγμή. Στο πλευρό του ό,τι κι αν αποφασίσει. Ξεκάθαρα πράγματα» είναι το μήνυμα της Έλενας Ακρίτα.

akrita-paraitisi-tsipra


«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο! Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα» είναι το μήνυμα του Παύλου Πολάκη.

polakis-paraitisi-tsipra


Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης, δίνοντας υπόσχεση του ότι «θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αρβανίτη: «Ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Και μια Υπόσχεση. Στον Σύντροφο Αλέξη. Στον ηγέτη της Σύγχρονης Ριζοσπαστικής Κυβερνώσας Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μεγάλη παρακαταθήκη μας όσα έκανες για την Αριστερά και τη χώρα. Θα συνεχίσουμε στους δρόμους που χάραξες. Θα επιμείνουμε παλεύοντας να είμαστε χρήσιμοι. Και στο τέλος, πάλι θα νικήσουμε, μαζί. Γιατί θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Όπως εσύ μας έμαθες να νικάμε. Όπως ορίζει η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολλή συγκίνηση και πίστη. Venceremos»!

arvanitis-paraitisi-tsipra


Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτησή του στο Twitter και εκτίμησε ότι αυτή δεν θα είναι το... τελευταίο του βήμα στην πολιτική.

Επισήμανε επίσης πως το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη δήλωση παραίτησής του, έκανε συνεχείς αναφορές στο κόμμα, δείχνει πως δεν θέλει, προς το παρόν τουλάχιστον, να προχωρήσει στην ίδρυση κάποιου άλλου πολιτικού φορέα.

«Κανείς δεν μένει σε μια θέση που δεν θέλει. Φρονώ ότι η παραίτηση Τσίπρα δεν είναι το τελευταίο βήμα του στην πολιτική. Αλλά η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, κατά την γνώμη μου, ότι δεν θέλει να ιδρύσει κάτι άλλο. Όχι τώρα πάντως. Ενδιαφέρον ότι παραμένει βουλευτής - ή όχι;», έγραψε συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Αντώναρος.

antonaros-paraitisi-tsipra



«Η προσωπική συγκίνηση όλων όσοι υπηρετήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένη. Είναι μία ιστορική στιγμή. Θεωρώ σημαντικό ότι μέχρι την ανάδειξη της νέας ηγεσίας θα παραμείνει εγγυητής της ενότητας του κόμματος, αναλαμβάνοντας την πολιτική και ηθική αυτή υποχρέωση. Όποιος ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε η προσωπική σφραγίδα του Αλέξη #Τσίπρα στην πορεία του κόμματος μετά το 2007, απλά δεν διαβάζει καλά την ιστορία» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σχολιάζοντας την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

giannoulis-paraitisi-tsipra


Παράλληλα, ο ηθοποιός και άλλοτε δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ξεκινήσει συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην ισχύσει η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα! Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκλέτσος στόχος είναι ο κ. Τσίπρας να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος.

«Αναλαμβάνω πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών για να πείσουμε τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος αναλογιζόμενος το καλό και το μέλλον του τόπου», ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση. Σε δεύτερη ανάρτηση σημείωσε: «...όσοι μπορείτε αναλάβετε πρωτοβουλίες , να αλλάξει γνώμη και να είναι , ξανά υποψήφιος , με τον Αλέξη , αλλιώς μαύρο φίδι..».

gkletsos-paraitisi-tsipra
gkletsos-paraitisi-tsipra1


Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξης Τσίπρας: Από τις μαθητικές καταλήψεις στα 90's στην πρωθυπουργία και την παραίτηση από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ρωσία: Ακόμη ένας θάνατος-μυστήριο στη Μόσχα - Σκοτώθηκε 28χρονη αντιπρόεδρος τράπεζας

Εύα Καϊλή: Πριν έρθω στην Ελλάδα, θέλω να έχω αθωωθεί ή να έχω γκρεμίσει το κατηγορητήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης