Εκλογές 2023: «Στον αέρα» το debate των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές 2023: «Στον αέρα» το debate των πολιτικών αρχηγών

Όλοι συμφώνησαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει η τηλεμαχία από Δευτέρα και μετά, είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών

debate
Αναβολή πήρε το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών 2023 που ήταν προγραμματισμένο για απόψε στις 21:00 στην ΕΡΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 13:00, αποφασίστηκε η αναβολή της τηλεμαχίας των αρχηγών εξαιτίας του τριήμερου πένθους που κηρύχθηκε λόγω του ναυαγίου στην Πύλο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 78 ανθρώπων.

Λόγω του τριήμερου πένθους τα κόμματα έχουν αναβάλει επίσης και όλες τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη των πέντε κομμάτων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αναζήτησαν νέα ημερομηνία για την τηλεμαχία, αλλά δεν επήλθε συμφωνία.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε το debate να γίνει το Σάββατο, διότι την Κυριακή ειναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥΣΗ) διαφώνησαν και αντιπρότειναν το ντιμπέιτ να γίνει την Κυριακή. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έγινε αποδεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να προστεθεί νέα κατηγορία στο ντιμπέιτ που θα αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων πλην της Ελληνικής λύσης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει το σημερινό ντιμπέιτ.

Στον διάλογο που ακολούθησε, συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, η Νέα Δημοκρατία με βάση το δικό της πρόγραμμα πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο. Τρία κόμματα ήταν ανελαστικά και αντιπρότειναν Κυριακή , ενώ υπήρχε και η Ελληνική Λύση που δεν είχε πρόβλημα για οποιαδήποτε ημέρα.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctd509v8xzqp)
Κλείσιμο
 

Έτσι η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για μια άλλη ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας με τον κ. Σταυριανουδάκη να προσθέτει ότι «εμεινε "ανοιχτό παράθυρο" στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή για Σάββατο ή Κυριακή και ενημερωθεί η υπουργός Εσωτερικών».

«Όλοι συμφώνησαν πάντως ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει ντιμπείτ δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρήκαν επτά από τους διακινητές για το ναυάγιο στην Πύλο - Είναι όλοι Αιγύπτιοι

Έρχεται από σήμερα ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας - Πότε αναμένεται το καλοκαίρι

Τρομακτικό βίντεο: Τεράστιο πουλί χτύπησε σε αεροσκάφος - Με αίματα αλλά... ατάραχος ο πιλότος

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης