Τσίπρας: Το Λιμενικό δεν τα κατάφερε παρά τα δύο μποφόρ στο ναυάγιο με τους μετανάστες - Δείτε βίντεο

Τσίπρας: Το Λιμενικό δεν τα κατάφερε παρά τα δύο μποφόρ στο ναυάγιο με τους μετανάστες - Δείτε βίντεο

«Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Ιεράπετρα

tsipras-ierapetra-1
«Αιχμές» για την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πολίτες στην Ιεράπετρα ο κ Τσίπρας έκανε αναφορά στην τραγικότητα του γεγονότος λέγοντας πως επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και συμπλήρωσε πως η προγραμματισμένη εκδήλωση δεν θα πραγματοποιείτο. Στο σημείο εκείνο όμως αναφερόμενος στην επιχείρηση διάσωσης είπε πως στο σημείο βρίσκονταν «κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό».

Δείτε το βίντεο:

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιεράπετρα για το ναυάγιο στην Πύλο


Κλείσιμο
«Έγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο, ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες και ερχόταν από τη Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου», δήλωσε από την Ιεράπετρα προσθέτοντας πως «δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά. Πρέπει να επέβαινε πολύς κόσμος και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οπότε δεν θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ήδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Σαρμά και πήρα αυτές τις πληροφορίες» για να τονίσει ότι «και από χθες το βράδυ ήταν και κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό».

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση».

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικό βίντεο: Καταιγίδα «ξήλωσε» τέντα σε εστιατόριο - «Πέταξαν» όσοι την κρατούσαν

Τραμπ μετά τη σύλληψη και την απελευθέρωσή του: «Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί στις εκλογές του 2024»

«Θα σε στείλω στην εντατική»: Πώς τρομοκρατούσε η σπείρα των body builder τα νότια προάστια

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης