ΝΔ κατά Λινού: Μνημείο υποκρισίας - Θα τη θέσει ο κ.Τσίπρας εκτός εκλογικού αγώνα;

ΝΔ κατά Λινού: Μνημείο υποκρισίας - Θα τη θέσει ο κ.Τσίπρας εκτός εκλογικού αγώνα;

Με fake news η ΝΔ προσπαθεί να ξεχαστεί η κρυφή ατζέντα της στην Υγεία, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

b7705342dae9d1cf93bb76a117854f6b_XL
Για «μνημείο υποκρισίας» από την πλευρά της Αθηνάς Λινού, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας ότι στο παρελθόν η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει παρόμοια άποψη με τον Σπύρο Πνευματικό για τους καρκινοπαθείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία και θα έπρεπε όλα τα κόμματα να απέχουν από διαγκωνισμούς που παραπέμπουν σε πολιτική εκμετάλλευση τόσο κρίσιμων ζητημάτων. Γι’ αυτό και δεν βγάλαμε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις δηλώσεις της κας Λινού. Ήρθε όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξει την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του.

Κι αποτελεί μνημείο υποκρισίας, η κα Λινού, που μιλάει για ακριβά φάρμακα, να είναι η πρώτη που ξεσπάθωσε κατά του κ. Πνευματικού όταν η ίδια έχει πει τα ίδια. Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε «σημαία» τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Για εμάς, η καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι αν κάτι θέλουμε να αναδείξουμε με την ανακοίνωση αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η μικροκομματική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Με fake news η ΝΔ προσπαθεί να ξεχαστεί η κρυφή ατζέντα της στην Υγεία

«Η κ. Λινού δεν ζήτησε μείωση αλλά αύξηση δαπανών και ενίσχυση του ΕΣΥ για ασθενείς τελικού σταδίου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Μετά από τρεις θανάτους συμπολιτών μας λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Πνευματικού που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία για συρρίκνωση του ΕΣΥ και μείωση του κόστους με διαλογή ασθενών, η ΝΔ πασχίζει με χυδαίες διαστρεβλώσεις να πείσει πως είμαστε όλοι ίδιοι.

Ο κ. Πνευματικός, που δεν αποδοκιμάστηκε καν, ζήτησε ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και μείωση δαπανών με διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, ανάλογα εάν είναι σε τελικό στάδιο.

Η κα Λινού ουδέποτε συσχέτισε την περίθαλψη ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας. Είπε το ακριβώς αντίθετο: Ότι το ΕΣΥ και το κράτος οφείλει να παρέχει παρηγορητική θεραπεία και στήριξη ακόμα και στο σπίτι σε ασθενείς τελικού σταδίου και τους συγγενείς τους. Ζήτησε δηλαδή αύξηση δαπανών και ποιοτικότερο ΕΣΥ.

Κλείσιμο
Όσα fake news και αν κατασκευάσει η ΝΔ, η αλήθεια είναι πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ως κρυφή ατζέντα τη μείωση δαπανών για το ΕΣΥ και την προώθηση ασθενών στον ιδιωτικό τομέα – εάν έχουν να πληρώσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αύξησή τους και την καθολική πρόσβαση όλων σε δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η δήλωση της κ. Λινού:

«Νομίζω ότι χρειάζεται μία αναθεώρηση των όλων πραγμάτων. Στο τελικό στάδιο θα έπρεπε να είχαμε ήδη hospicies και παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους. Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα. Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας».

Ειδήσεις σήμερα:

Το θαύμα της Κολομβίας: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα!

Πορνοστάρ ξεμπρόστιασε τον Γουίλιαμσον μόλις έμαθε ότι θα γίνει πατέρας: Ευχήσου να μην είμαι έγκυος γιατί έχω καθυστέρηση

Τσιτσιπάς και Μπαντόσα ζουν τον έρωτα τους στο Ντουμπάι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης