Εκλογές 2023 - Ο Μητσοτάκης αναλύει σε 2' στο TikTok γιατί δεν αποδίδει η μείωση ΦΠΑ και το σχέδιό του για καλύτερους μισθούς και υγιείς επιχειρήσεις

Εκλογές 2023 - Ο Μητσοτάκης αναλύει σε 2' στο TikTok γιατί δεν αποδίδει η μείωση ΦΠΑ και το σχέδιό του για καλύτερους μισθούς και υγιείς επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε χρήστη του δημοφιλούς μέσου αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε την τετραετία 2019 - 2023 αλλά και στις δεσμεύσεις του για καλύτερους μισθούς και το... επόμενο haul

mitsotakistiktok
Την επικοινωνία του με πολίτες μέσω του TikTok συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επέλεξε να απαντήσει σε έναν νεαρό για το πως σχεδιάζει να στηρίξει η ΝΔ τους νέους και τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε αρχικά στην μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στην εστίαση που έγινε το 2020 από το 24% στο 13%  για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. «Όμως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μείωση αυτή δεν πέρασε στον καταναλωτή, γι΄αυτό είμαστε πολύ διαστακτικοί να μειώσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα καύσιμα» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο που ανάρτησε αναφέρεται αναλυτικά στα μέτρα που έλαβε την τετραετία 2019 - 2023 η κυβέρνησή του και το σχέδιο του για καλύτερους μισθούς την επόμενη τετραετία.

Όπως είπε, μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων από 28% στο 22%, οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 μονάδες, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55% ενώ αυξήθηκε η απαλλαγή φόρου για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία. 

Συνολικά δώσαμε 58 δισ. ευρώ για να σταθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πόδια τους και στοχεύουμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι καλοί μισθοί δίνονται από ισχυρές επιχειρήσεις και σε αυτήν την προσπάθεια αυξησης των μισθών θα πάμε όλοι μαζί μπροστά χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω» ανέφερε και πρόσθεσε ότι χρωστάει ένα haul με ολόσωμη φόρμα!

Δείτε το βίντεο

Ο Κ. Μητσοτάκης στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης