Τουρκία: Η εφημερίδα Hurriyet για τις εντυπώσεις Αβραμόπουλου από τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν

Τουρκία: Η εφημερίδα Hurriyet για τις εντυπώσεις Αβραμόπουλου από τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις εντυπώσεις του πρώην υπουργού και Επιτρόπου της Ε.Ε. που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ερντογάν στην Άγκυρα

dimitris
Με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Με τα μάτια του Δημήτρη» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στις εντυπώσεις του πρώην υπουργού και Επιτρόπου της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ερντογάν στην Άγκυρα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι παλιός γνώριμος και φίλος του Τούρκου προέδρου, ο οποίος είχε ευκαιρία για σύντομο τετ α τετ και με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

hurriyet


Η εφημερίδα παρουσιάζει τις δηλώσεις του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου σε ελληνικά ΜΜΕ, για τις εντυπώσεις του από την τελετή αλλά και την «επόμενη μέρα» στην Τουρκία, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα. «Φυσάει ένας νέος άνεμος με το νέο του υπουργικό συμβούλιο. Βλέπω σημάδια πως ο Ερντογάν θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αισθάνεται πιο αισιόδοξος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο μέλλον.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι φίλος με τον πρόεδρο Ερντογάν από την εποχή που αυτός ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Κλείσιμο
123


Το δημοσίευμα προβάλλει και τις δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας. «Ο Ερντογάν είναι ο φυσικός ηγέτης της Τουρκίας, με καλά και κακά. Νομίζω πως θέλει να εργαστεί ώστε να μείνει το όνομά του στη μνήμη όλων, πριν αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή» δήλωσε ο ίδιος.



Ειδήσεις σήμερα

Γιώργος Γεωργίου: Οι αντιφάσεις ενός cult ήρωα - Οι ατάκες του που δίχασαν

Δικάζεται σήμερα ο σάτυρος ιερέας για τα χυδαία βίντεο που έστελνε στον 12χρονο - Οι δικαιολογίες που δεν έπεισαν

Βίντεο: Η στιγμή που η Τέιλορ Σουίφτ κατάπιε έντομο κατά τη διάρκεια συναυλίας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης