Εκλογές 2023 - ΝΔ για Γιώργο Τσίπρα: Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα

Εκλογές 2023 - ΝΔ για Γιώργο Τσίπρα: Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της

nd_peiraios
«Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της μετά τη δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές» προσθέτει η ΝΔ στη συνέχεια της ανακοίνωσης, για να καταλήξει: «Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Κλείσιμο


Εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας». Κατά τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την "έκαψαν" τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κατεχάκη: «Δεν τον είδα» είπε ο οδηγός που παρέσυρε τον αστυνομικό - Ο μοιραίος ελιγμός

Πανελλαδικές 2023: Δείτε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Εκλογές 2023 - Ο γιος του Κουφοντίνα κάνει κριτική στον Τσίπρα: Πάνε για 10%, έκθεση δημοτικού η ομιλία στη Νίκαια

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης