Εκλογές 2023: Το σχέδιο της ΝΔ να κρατήσει το ποσοστό της - Εκστρατεία σε όλη τη χώρα, χαμηλό προφίλ και προγραμματικός λόγος

Εκλογές 2023: Το σχέδιο της ΝΔ να κρατήσει το ποσοστό της - Εκστρατεία σε όλη τη χώρα, χαμηλό προφίλ και προγραμματικός λόγος

Σε πλήρη εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου - Εξορμήσεις και από υπουργούς και στελέχη σε όλη την Ελλάδα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
nd_ekloges_xr
Η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς αποτελεί αφορμή προκειμένου να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στον κομματικό μηχανισμό ενόψει των εκλογών της 25ης Μαΐου.

Μέχρι τις δεύτερες εκλογές, όμως, το γαλάζιο στρατηγείο στο Μοσχάτο έχει πάρει ξανά ζωή, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο γραφείο του στον τρίτο όροφο με θέα τη βιομηχανική περιοχή πέριξ του κομματικού κτιρίου, ενώ οι συσκέψεις δίνουν και παίρνουν σε όλους τους ορόφους, καθώς μια σειρά κυβερνητικών στελεχών μετακόμισαν στα νότια προάστια.

Την επομένη της νίκης και αφού απόλαυσαν τη μεγάλη διαφορά για λίγες ώρες, τα στελέχη που «τρέχουν» τον εκλογικό αγώνα της Ν.Δ., ένα κράμα έμπειρων κομματικών και νέων προσώπων, ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη. «Πρέπει να σκεφτόμαστε λες και είναι Παρασκευή 19 Μαΐου», φέρεται να είπε προ ημερών σε μια σύσκεψη ο κ. Θανάσης Νέζης, ο πολύπειρος σύμβουλος του κ. Μητσοτάκης περί τα κομματικά που είναι στο πλευρό του από το 2004, όταν το γραφείο του πρωθυπουργού στεγαζόταν στην οδό Χαλκοκονδύλη. Το συμπέρασμα της φράσης είναι απλό: για τη Ν.Δ. η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει και πάλι στα πρότυπα της περασμένης Κυριακής, αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ελπίζει σε μια δεύτερη τετραετία με κοινοβουλευτική άνεση και ισχυρή αυτοδυναμία.

Μάλιστα στις συσκέψεις που γίνονται επισημαίνεται μια σειρά κινδύνων. Ανασχετικός παράγοντας θα είναι η αύξηση του αριθμού των κομμάτων που μπορεί να μπουν στη Βουλή, ενώ τυχόν αίσθηση εφησυχασμού με παράλληλη ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ωθήσει κεντρογενείς πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ. στις πρώτες εκλογές να στηρίξουν το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σε μια προσπάθεια να το ισχυροποιήσουν έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, αρκετοί νομοί της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σημείο προβληματισμού ως προς τα ποσοστά κομμάτων στα δεξιότερα της Ν.Δ. (Ελληνική Λύση, Νίκη κ.ά.).
Screenshot_3

Αναλυτικές οδηγίες

Κλείσιμο
Για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν προσδιοριστεί, πάντως, απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των υποψηφίων και των κομματικών στελεχών. Εξ ου και όλοι πέρασαν από τα κομματικά γραφεία αυτές τις μέρες, είτε διά ζώσης είτε ψηφιακά, προκειμένου να πάρουν... οδηγίες προς ναυτιλλομένους. Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας έγινε ευρεία σύσκεψη με τα στελέχη που έχουν αναλάβει επικεφαλής του εκλογικού αγώνα στις περιφέρειες της χώρας. Την Πέμπτη εκλήθησαν οι βουλευτές και οι υποψήφιοι των περιφερειών της Αττικής και πήραν «γραμμή» από τον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη, τον γενικό διευθυντή Γιάννη Σμυρλή, τον κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη. Ολοι οι παραπάνω είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της Ν.Δ. Γιάννη Μπρατάκο.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τις περιοδείες που προβλέπονται για αρκετούς εξ αυτών, τους ζητήθηκε να κάνουν κανονικά εκδηλώσεις, καφέδες και περιοδείες στις εκλογικές τους περιφέρειες. Πέρα από τους υποψηφίους βουλευτές, αντίστοιχο briefing έγινε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, στους τομεάρχες του κόμματος, αλλά και στους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Ν.Δ. Την Παρασκευή, σειρά πήραν τα στελέχη από την περιφέρεια, ενώ οι υποψήφιοι της Αττικής ενημερώθηκαν και για το κυβερνητικό αφήγημα από τον εκπρόσωπο του κόμματος Ακη Σκέρτσο, με το βασικότερο δίλημμα να είναι το «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία». Το μήνυμα είναι απλό: Κανείς δεν περισσεύει.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα, ετοιμάζεται για έναν μαραθώνιο περιοδειών. Τη Δευτέρα, ο δεύτερος γύρος του προεκλογικού αγώνα ξεκίνησε από το Περιστέρι, όπου η Ν.Δ. επικράτησε στις εκλογές, με ομιλία στην πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Την Τρίτη ακολουθεί επίσκεψη στην Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε γαλάζια για πρώτη φορά, ξεκινώντας από το Ηράκλειο και τη Σητεία, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν Ρέθυμνο και Χανιά. Την Πέμπτη, σειρά θα πάρουν το Παγκράτι και οι Αμπελόκηποι, δύο γειτονιές της Αττικής, ενώ την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Καρδίτσα. Από εκεί θα πάρει τον δρόμο για τη Χαλκιδική και ενδεχομένως και για τη Β’ Θεσσαλονίκης, με τη λογική του «γαλάζιου» Οργανωτικού να είναι μια εναλλαγή επισκέψεων εντός και εκτός Αττικής.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχουν μπει επίσης μια σειρά περιοχές. Μεταξύ αυτών, η Λακωνία, η Δράμα, τα Ιωάννινα, η Πιερία, η Ημαθία, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, η Ροδόπη, η Καβάλα, ο Εβρος, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Αχαΐα, η Λακωνία, τα Δωδεκάνησα, όπου η Ν.Δ. πήρε το υψηλότερο εθνικό ποσοστό της και, βεβαίως, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Σημειωτέον, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να προγραμματίζει επίσκεψη στο Αγιον Ορος το επόμενο Σαββατοκύριακο, μονές του οποίου έχουν χρεωθεί δεσμούς με το κόμμα Νίκη.
Screenshot_2
ΠΗΓΗ: Singular logic

Οι υπουργοί στον δρόμο

Απόφαση της Ν.Δ., παράλληλα, είναι και οι μέχρι πρότινος υπουργοί και βουλευτές που εξελέγησαν εύκολα να κάνουν περιοδείες ως επικεφαλής κομματικών κλιμακίων. Θα πρόκειται για μονοήμερες ή διήμερες εξορμήσεις, ενώ οι ίδιοι θα κληθούν να «τρέξουν» και στις δικές τους περιφέρειες. Η λογική είναι απλή: οι πιο δεξιόστροφοι θα βρεθούν σε περιοχές με αντίστοιχα κοινά, ενώ όσοι έχουν αναφορές στον κεντρώο χώρο θα βρεθούν σε περιοχές που δεν ψήφιζαν παραδοσιακά Ν.Δ.

Ο κ. Νίκος Δένδιας αναμένεται να βρεθεί στον Εβρο, οι κύριοι Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας με εντονότερο το δεξιό στοιχείο, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος «χρεώθηκε» επισκέψεις σε Καβάλα και Καρδίτσα, ο κ. Βασίλης Κικίλιας σε Ιόνιο και Δωδεκάνησα, η κυρία Νίκη Κεραμέως σε Ζάκυνθο και Μεσσηνία, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης στην Κοζάνη, ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης στην Κρήτη, ενώ θα βρεθεί και στα Τρίκαλα με τον «γαλάζιο» γραμματέα Παύλο Μαρινάκη, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου στις Κυκλάδες, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε Ροδόπη και Εβρο, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Αχαΐα, οι κύριοι Γιώργος Γεραπετρίτης και Σκέρτσος στη Θεσσαλονίκη κ.ο.κ.

Στο πρόγραμμα των περιοδειών θα μπουν και οι δύο πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει προγραμματισμένη επίσκεψη με τον Παύλο Μαρινάκη στη Δράμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς θα βγει σταθερή κυβέρνηση - Τα σενάρια και οι κίνδυνοι της κάλπης, η ΝΔ χρειάζεται τουλάχιστον 39%

Κάρπαθος: Σάλος με το βίντεο από ταβέρνα που βάζουν ζωντανά ψάρια στο τηγάνι

Θεσσαλονίκη: Βελτιώθηκε η υγεία της ερπετολόγου που την δάγκωσε οχιά σε σχολείο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης