Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Βγαίνει μπροστά για να «ξορκίσει» το αίσθημα χαλάρωσης - Στο μικροσκόπιο η Βόρεια Ελλάδα

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Βγαίνει μπροστά για να «ξορκίσει» το αίσθημα χαλάρωσης - Στο μικροσκόπιο η Βόρεια Ελλάδα

Στη ΝΔ υπάρχει «όργιο» συνεδριάσεων, με τον εκλογικό σχεδιασμό να αποκρυσταλλώνεται - Το «φροντιστήριο» και τα παλιά ψηφοδέλτια

mitsotakis_mosxato_xr
Λίγο μετά τις 18:00 χθες το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από το γραφείο του στην οδό Πειραιώς και συνοδεία λίγων συνεργατών του έκανε τη σύντομη διαδρομή ως την πλατεία του Μοσχάτου, όπου τον περίμεναν στελέχη και φίλοι του κυβερνώντος κόμματος. Με χαλαρή διάθεση και σε καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της περιοχής, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, σε έναν λαϊκό δήμο όπου η ΝΔ πήρε λίγο πάνω από 39% στις πρόσφατες εκλογές, βελτιώνοντας σημαντικά την εκλογική της επίδοση.

Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε με αυτή του την κίνηση να μπει ξανά στο…πλάνο και να δηλώσει παρών ενόψει της εκλογικής μάχης της 25ης Μαΐου, πριν καν ξεκινήσει το κεντρικό πρόγραμμα περιοδειών που έχουν καταρτίσει στα γραφεία της ΝΔ και έχει ως πρώτο σταθμό την ομιλία του στο Περιστέρι το απόγευμα της Δευτέρας. Ο ίδιος, μάλιστα, για να εκπέμψει μήνυμα κόντρα στη μετεκλογική χαλάρωση, επέλεξε και πάλι το οικείο του πλέον TikTok, με μια ανάρτηση από το γραφείο του στην οδό Πειραιώς.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν μετρούν καθόλου. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή», είπε, καλώντας, παράλληλα τους πολίτες στις 25 Ιουνίου να πάνε να ψηφίσουν, αντί να πάνε στην παραλία. Η χαλάρωση και η αίσθηση μιας μεγάλης νίκης είναι, άλλωστε, αυτά που στο επιτελείο της ΝΔ θέλουν να καταπολεμήσουν, με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει πάνω του την ευθύνη να στείλει αυτό το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις.

Την ώρα, πάντως, που στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν μετεκλογικό βηματισμό, στη ΝΔ υπάρχει όργιο συνεδριάσεων, με τον εκλογικό σχεδιασμό να αποκρυσταλλώνεται. Το πρόγραμμα περιοδειών του κ. Μητσοτάκη έχει ήδη «κλειδώσει», με εναλλαγή μεταξύ Αττικής και περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ την άλλη Κυριακή θα βρεθεί στο Άγιο Όρος, μονές του οποίου έχουν συνδεθεί με το νεοεμφανισθέν κόμμα ΝΙΚΗ.

Το «φροντιστήριο» και τα παλιά ψηφοδέλτια

Χθες, στο «φροντιστήριο» που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σε βουλευτές και εκ νέου υποψήφιους της ΝΔ τους κάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να θεωρήσουν ότι δεν είναι βουλευτές και ότι η διαδικασία ξεκινά από το μηδέν. Παράλληλα, τους κάλεσε να επισημάνουν στους ψηφοφόρους τους ότι δεν πρέπει στις κάλπες να ρίξουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια που είχαν εκτυπωθεί για τις προηγούμενες εκλογές, καθώς αυτά θα αλλάξουν με βάση τη λίστα των κομμάτων. Σημειωτέον, το 2012, στις τότε διπλές εκλογές, έπεσαν περίπου 90.000 «παλιά» ψηφοδέλτια στην κάλπη που πιάστηκαν άκυρα, όπως επεσήμανε στη χθεσινή συζήτηση ο πολύπειρος βουλευτής Θανάσης Μπούρας.

Ο κ. Σκέρτσος, παράλληλα, κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να αποδομήσουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί αυταρχικής κυβέρνησης, λόγω του μεγάλου ποσοστού, επισημαίνοντας ότι κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες έπαιρναν μεγάλα ποσοστά και δεν κατηγορήθηκαν για ροπή στον απολυταρχισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Μητσοτάκης: Έδωσε το σύνθημα για τη νέα κάλπη - «25 Ιουνίου ψηφίζουμε, δεν πάμε παραλία»

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: «Λίφτινγκ» με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Τσίπρα - Εκλογική επιτροπή με Φαραντούρη, Βουτυράκου, Γεροτζιάφα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι ακροδεξιοί θέλουν ανατροπή του Πούτιν και πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης