ΠΑΣΟΚ: Αποχαιρετούμε τον Θανάση Τσούρα με θλίψη και σεβασμό

ΠΑΣΟΚ: Αποχαιρετούμε τον Θανάση Τσούρα με θλίψη και σεβασμό

«Βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων κατά της χούντας και την πολιτική του διαδρομή χαρακτήρισε το ήθος, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη

tsouras-_4_
«Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και σεβασμό το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Τσούρα. Βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων κατά της χούντας και την πολιτική του διαδρομή χαρακτήρισε το ήθος, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τον θάνατο του Θανάση Τσούρα σε ηλικία 77 ετών.

«Εκ των πρωταγωνιστών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα. Το 1981 ως ο νεότερος Γενικός Γραμματέας στην ιστορία του Υπουργείου Εσωτερικών, άφησε σπουδαίο αποτύπωμα σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Γιώργο Γεννηματά, προωθώντας νομοθετικές πρωτοβουλίες, που επέτρεψαν την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα», επισημαίνει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη.

«Υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον επιδεικνύοντας απαράμιλλο πολιτικό ήθος από διάφορες υπουργικές θέσεις και διετέλεσε βουλευτής από το 1989 έως και το 2012. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.



Ειδήσεις σήμερα

Επεισόδιο στην Κυψέλη: Το ΜέΡΑ 25 δεν έδωσε ούτε το χέρι στον Μητσοτάκη και εκείνος τους απάντησε: «Είστε υπόδειγμα πολιτισμού» - Δείτε βίντεο

Θανάσης Τσούρας: Εφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Μαίρη Αλεξοπούλου: Πέθανε η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης