Απάντηση Τσακαλώτου μετά τη θύελλα για τα τοπικά νομίσματα: «Είναι συλλογικά θεωρητικά κείμενα»

Απάντηση Τσακαλώτου μετά τη θύελλα για τα τοπικά νομίσματα: «Είναι συλλογικά θεωρητικά κείμενα»

Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ του ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες δεν θα σας επιτρέψουν να τα κάνετε πράξη η απάντηση της ΝΔ

tsakalotos
«Για συλλογικά θεωρητικά κείμενα» και απόψεις με τις οποίες έχει βρεθεί «απέναντι εδώ και πολλά χρόνια» κάνει λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην απάντησή του προς τη Νέα Δημοκρατία για τα παράλληλα νομίσματα που πρότειναν οι «53+» στο πλαίσιο του εσωκομματικού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσακαλώτος σημειώνει μάλιστα ότι ο ίδιος πάλαιψε για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, όταν όπως αναφέρει οι σύμμαχοι της ΝΔ στο ΕΛΚ προσπαθούσαν να βγάλουν εκτός ευρωζώνης τη χώρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου:

«Σε απάντηση της επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ ότι «κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ» είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι σε απελπισία. Επειδή η ΝΔ δεν θέλει να συγκρίνει πρόγραμμα με πρόγραμμα και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διαφορά συλλογικά θεωρητικά κείμενα.

Και κατηγορεί εμένα που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ρυθμίσαμε το χρέος, διασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και βρίσκοντας ταυτόχρονα πόρους για την κοινωνία ότι ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος και υιοθέτω απόψεις με τις οποίες έχω βρεθεί απέναντι εδώ και πολλά χρόνια.

Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη Σόιμπλε (και οι δυο στο ΕΛΚ, ας μην το ξεχνάμε) πάλευε για να μας βγάλει έξω.
Άλλωστε κανένας υποστηρικτής τέτοιων σεναρίων δεν με συμπαθεί. Κάποιος άλλος -ενήλικας στο δωμάτιο- με παρουσιάζει στο βιβλίο του ως έναν κουβαλητή φακέλων.

Για να τελειώνουμε:
Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που την χρεοκόπησαν, την έβαλαν στα μνημόνια και μετά την άφησαν με άδεια ταμεία. Όχι εμείς που την βγάλαμε και αφήσαμε και 37 δις ευρώ.
Νισαφι πια…»

Tsakal8_5



ΝΔ: Ευτυχώς αυτά που προτείνουν θα μείνουν στη θεωρία


Η ανάρτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε νέα αντίδραση της ΝΔ η οποία ανέφερε ότι ο κ. Τσακαλώτος αποφεύγει ουσιαστικά να τοποθετηθεί για την πρότασή του.

Ευτυχώς που αυτά τα «θεωργητικά κείμενα» , θα μείνουν πράγματι στη θεωρία, γιατί οι πολίτες στις 21 Μαΐου δεν θα τους επιτρέψουν να τα κάνουν πράξη αναφέρει επίσης η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

Ο κ. Τσακαλώτος δεν λέει κουβέντα για τα τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα που προτείνουν στο κείμενο προγραμματικών τους προτάσεων! Τι να πει, εξάλλου, όταν αυτά που γράφει το κείμενο με τίτλο «Συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα» από τις 12 Μαρτίου 2023 είναι απολύτως ξεκάθαρα. Λέει με σαφήνεια ότι «για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα)».

Τις συγκεκριμένες προτάσεις για χρήση συμπληρωματικού τοπικού νομίσματος συνυπογράφουν εξάλλου, μεταξύ πολλών άλλων, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτο, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτίου, ο κ. Ψυχογιός, ο κ. Μηταφίδης, η κ. Καββαδία, η κ. Χατζησοφιά και πολλά άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τα «θεωρητικά κείμενα…» ευτυχώς όλα αυτά που προτείνουν, θα μείνουν πράγματι στη θεωρία, γιατί οι πολίτες στις 21 Μαΐου δεν θα τους επιτρέψουν να τα κάνουν πράξη. Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Και δεν θα επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να ξαναπαίξει με τις ζωές και το μέλλον τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Καταδικάστηκαν ο εξορκιστής της «Εκκλησίας των Εθνών» και ο συνεργάτης του στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση σε δύο νοσηλευτές του Δρομοκαΐτειου από ανήλικο νοσηλευόμενο και τον πατέρα του

Νεκρός και ο δεύτερος 19χρονος που είχε τραυματιστεί στο θανατηφόρο τροχαίο στον Πλαταμώνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης