Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Αντίπαλός μας η συγκυβέρνηση παραλυσίας - Με ισχυρή εντολή στις 21 Μαΐου θα είμαι πάλι πρωθυπουργός

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Αντίπαλός μας η συγκυβέρνηση παραλυσίας - Με ισχυρή εντολή στις 21 Μαΐου θα είμαι πάλι πρωθυπουργός

«Ο Τσίπρας κλείνει το μάτι στους ναζιστές» - «Ο Ανδρουλάκης προσβάλλει τους πολίτες με τον άγνωστο Χ» είπε από την Πάτρα ο πρωθυπουργός

mitswotakis-x
Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας έστειλε απόψε, από το στάδιο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την περιοδεία του σε Ηλεία και Αχαΐα. «Την 21η Μαΐου η φετινή άνοιξη φέρνει και τη νέα νίκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα «πλατύ ρεύμα προόδου και ένα ποτάμι που θα πει όχι σε δεύτερη φορά στη συμφορά και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή». Χαρακτήρισε τις επόμενες εκλογές τις πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης, καθώς θα κρίνουν εάν θα πάμε μπροστά ή πίσω, και τόνισε ότι η ΝΔ μπορεί «να δαμάζει μεγάλες τρικυμίες σαν αυτές που περάσαμε όλες και όλοι μαζί».

Παρακολουθήστε την ομιλία:


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από το 2019 και τόνισε πως η οικονομία έμεινε όρθια και η κοινωνία, παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, έμεινε δυνατή και ενωμένη.

«Πολιτεία και πολίτες μαζί κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες» πρόσθεσε και υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019. «Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αυξήσεις στις συντάξεις και την ενίσχυση εκείνων που έχουν προσωπική διαφορά με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, στα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και στην αναβάθμιση της ελληνικης οικονομίας, που βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Κλείσιμο
«Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας έχει ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Υπό μία προϋπόθεση: Να έχουμε μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Και τότε δεσμεύομαι προσωπικά η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019. «Η χώρα σκορποχώρι, στην οποία δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ορθάνοιχτα στη στεριά δεν υπάρχει πια. Στον Έβρο ο φράχτης επεκτείνεται και οι παράνομες εισροές μεταναστών έχουν σχεδόν μηδενιστεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως αντιπολίτευση, παραμένει μίζερος και σκοτεινός όπως τα τηλεοπτικά σποτ του» είπε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Αλλά… αυτός είναι ο Τσίπρας. που θα 'λεγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ» (σ.σ. παραπέμποντας στο «αλλά, αυτοί είστε» του Δημήτρη Κουτσούμπα).

Και συνέχισε: «Και τι δεν έχουμε ακούσει από τον κ. Τσίπρα: Κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής, φλερτ με Βαρουφάκη -ο οποίος τα ευρώ σας τα έχει αλλάξει ήδη με «Δήμητρες». Και τώρα κλείνει το μάτι στους ναζιστές».

«Δικός μας αντίπαλος είναι ένας: Η ακυβερνησία. Αλλά υπάρχει και ένας ακόμη. Η συγκυβέρνηση παραλυσίας» είπε για να προσθέσει: «Μπορεί η Τουρκία να μας κάνει τώρα ανοίγματα φιλίας, αλλά δεν ξέρουμε μετά αν θα επιστρέψει στην επιθετική ρητορική», τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται πειράματα σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε εκτός κριτικής και τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσβάλλει ουσιαστικά τους πολίτες με τη θέση του ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος, που θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιος άγνωστος Χ, που δεν μας λέει ποιος είναι» είπε, για να συμπληρώσει με νόημα: «Είναι καλό να μετράμε το μπόι μας και όχι τη σκιά μας, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις τελευταίες αντιπαραθέσεις Τσίπρα - Ανδρουλάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, επισήμανε: «Η πατρίδα μας δεν ζητά κάθε τόσο να ανοίγουμε τις πληγές του εμφυλίου ούτε να αντιπαρατιθέμεθα για ηγέτες του παρελθόντος. Όσο αυτοί θα μιλούν για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον».


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης