Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε που ήταν φίλος του, να συζητήσουν για τη «Δήμητρα»

Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε που ήταν φίλος του, να συζητήσουν για τη «Δήμητρα»

«Οι εκλογές της απλής αναλογικής θα βγάλουν κυβέρνηση» - «Κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές», εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_mega
Iσχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό στην πρώτη κάλπη, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη κάλπη», είπε εμφατικά ο κ. Τσίπρας. «Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου», συμπλήρωσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9u7gcyug2p)


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξανά για μια «προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα βγάλουν κυβέρνηση.

«Κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι το ποιος θα κυβερνήσει θα το κρίνει με την ψήφο του ο λαός.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα».

«Η ιστορία δεν τέλειωσε»

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, «ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα δώσει απαντήσεις για αυτό το θέμα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό ότι «χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη». «Η ιστορία δεν τελείωσε. Θα έχει μέλλον αυτή η υπόθεση» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «δεν είναι ένα πρόσωπο η ελληνική Δικαιοσύνη. Το θέμα αυτό θα έχει συνέχεια».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9ucopi7r95)


Ερωτηθείς, επιπλέον, για τους μισθούς, «θα νομοθετήσουμε τα 880 ευρώ και την ΑΤΑ από την πρώτη ημέρα και από εκεί και πέρα θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους» εξήγησε ο κ. Τσίπρας. Επιπρόσθετα, «πλειστηριασμοί γινόντουσαν παντού και επί των ημερών μας δεν υπάρχει αμφιβολία», όπως είπε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «επί των ημερών μας δεν υπήρξαν πλειστηριασμοί της λαϊκής οικογενείας», αλλά «υπήρχε νομική προστασία της πρώτης κατοικίας και επεκτάθηκε και επί της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβερνήσεως του κ. Μητσοτάκη για άλλο ένα χρόνο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9ug3pd992p)


«Αντί να συζητάμε για τη χρεοκοπία των νοικοκυριών που επίκεται, συζητάμε για τη Δήμητρα του Βαρουφάκη» σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ παρατήρησε ότι στην πρόταση του κόμματός του για τα «κόκκινα δάνεια», το «τυράκι προς τα funds ότι θα στηριχθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία ο δανειολήπτης και από το ελληνικό δημόσιο».

Για το κόμμα Κασιδιάρη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε πως «είναι προφανές ότι θεωρούμε πως η Χρυσή Αυγή σε οποιαδήποτε νέα εκδοχή της δεν πρέπει να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή και στον δημόσιο βίο», ενώ έκανε λόγο για «ραδιουργία που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης» με την τροπολογία που ψήφισε, λέγοντας πως «μέσα από αυτή τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αυτό το «οποίο θέλει είναι να περιορίσει όσο μπορεί τα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας». «Σωστά ο Κασιδιάρης εκτός» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «βλέπουμε αυτήν την αθλιότητα των παρεμβάσεων στο κόμμα του κ. Βελόπουλου». «Αυτά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο», σημείωσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9ump92rgnd)


«Συμβόλαιο αλλαγής»

Ως προς τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «επειδή βλέπω και ότι ο φίλος μου, ο κ. Ανδρουλάκης είναι λίγο ήξεις αφίξεις για το με ποιον θα συνεργαστεί», ο κ. Τσίπρας περιέγραψε ότι μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία, προβλέποντας ότι μετά τις εκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις θα μιλήσουν για το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε το «συμβόλαιο αλλαγής», δηλαδή τα άρθρα εκείνα «που θα θέσουμε στην κρίση των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά είναι ένα ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «η απλή αναλογική δεν είναι ένα σύστημα, για να γίνονται συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι», ώστε να μην «βγαίνουν πρόσωπα από το μανίκι», όπως είπε.

Κυβέρνηση μακράς πνοής

Ακόμη, «αυτός που εδώ και 4 χρόνια έχει φέρει ένα τέρας, την κυβέρνησή του», μας λέει ότι «είναι τερατογένεση η συνεργασία των πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε το 46% ως κρίσιμο νούμερο για τη συγκρότηση κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι αυτή θα συγκροτηθεί από το πρώτο και το τρίτο κόμμα.

«Δεν υπάρχει τώρα αυτό το σενάριο» σχολίασε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ανοχής, λέγοντας πως «εγώ διεκδικώ μια κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας και δεν διεκδικώ μια κυβέρνηση που θα κρίνεται στην ανοχή του 3%».

«Κατεβαίνω» στις Σέρρες για να μην ξεχαστούν τα Τέμπη 

Αναφορικά με την υποψήφιότητά του στον νομό Σερρών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε πως «έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό», γιατί όπως είπε, «ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι υπόθεση οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα», αλλά γίνεται για «να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση». Με φόντο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά στελεχών του ΟΣΕ, «οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει, ο κ. Καραμανλής να απαντήσει ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι» τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ακόμη πως «ο Καραμανλής θεωρεί ότι στο κόμμα που είναι, είναι κληρονομικό δικαίωμα να είναι βουλευτής».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9tuiwkyt8h)


Στο μέτωπο της ακρίβειας, ξεκαθάρισε ότι «θα σταματήσουμε να έχουμε υπερέσοδα από τον υψηλό ΦΠΑ και τον ΕΦΚ για να δώσουμε ανάσες», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εξαιτίας των επιλογών της η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία «πληρώνει βαρύτατο φόρο». «Αυτός είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής εισοδήματος» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «να δεχθούμε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη στο σύνολό της, η αισχροκέρδεια όμως είναι ελληνική».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9u15tnthe9)


«Η πρότασή μας δεν είναι να βρούμε από αλλού λεφτά, είναι να σταματήσουμε αυτή την συσσώρευση υπερεσόδων στα δημόσια ταμεία» περιέγραψε, ενώ σχολίασε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμά του κοστίζει 83 δις ευρώ, λέγοντας πως «μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα φτάσουμε στα 160 δις δεν υπάρχει αμφιβολία».

«Πόσες φορές θα εκβιάσει θα φοβερίσει και θα πει ψέματα ξεδιάντροπα στον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την πιο στοχευμένη προγραμματική αντιπολίτευση τέσσερα χρόνια τώρα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9tftdri8m1)



Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο Δήμητρα. «Εμείς έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση που μπορεί να αφορά σχέδια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να συζητήσει τέτοια σχέδια, να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε, που είναι και φίλος του, και να τα συζητήσουν μαζί».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9u2jv8i1fd)


«Δεν θα μας κάνει σοφότερους» το ντιμπέιτ

Αναφορικά με το ντιμπέιτ, «εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Μητσοτάκη θα ντρεπόμουν να συζητάω για αυτό το θέμα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας για τον πρωθυπουργό πως «αρνείται σαν το διάολο το λιβάνι να καθίσει σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση», ενώ για την τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών υποστήριξε πως «δεν πιστεύω ότι θα μας κάνει πάρα πολύ σοφότερους».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs9uq6i6e01l)


Τέλος, ερωτηθείς με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έβγαινε για ποτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε ότι «ε, με τον Κουτσούμπα θα πέρναγα καλύτερα» και για το ενδεχόμενο να ξαναφορέσει γραβάτα, «κάτσε να κερδίσουμε τις εκλογές και θα το ξανασκεφτώ», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μισόλογα, κινητά και το λευκό φορτηγάκι - Τι πρόδωσε τους δολοφόνους του Καραϊβάζ

Η «ακτινογραφία» των εκλογών της 21ης Μαΐου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η «χαλαρή ψήφος» των νέων στο επίκεντρο της προσοχής του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης