Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής από φέτος (Βίντεο)

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής από φέτος (Βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση στα social media απάντησε και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις - Βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν... Μπαρτσελόνα  - Έχει ποδοσφαιριστές που «ιδρώνουν την φανέλα» είπε

5872650
Δέσμευση για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από φέτος, εφόσον εκλεγεί προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συζήτησης με ερωτήσεις και απαντήσεις (Q&A) που έκανε στα social media.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, ότι με το μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής «έκοψαν 20.000 παιδιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση» με «στόχο» όπως ισχυρίστηκε να γίνουν «πελατεία» για τα ιδιωτικά κολλέγια. «Το θεωρούμε παράλογο, το θεωρούμε ανήθικο. Θέλω λοιπόν να δεσμευτώ ότι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα είναι μια από τις πρώτες πράξεις της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης και θα ισχύσει από τις εξετάσεις που θα δώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτόν τον Ιούνη», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως αυτό είναι δυνατό να γίνει «νομοθετώντας την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής έτσι ώστε όταν βγουν τα αποτελέσματα το Σεπτέμβρη να ισχύσει ο αλγόριθμος που ίσχυε πριν νομοθετήσει η κ. Κεραμέως».

Απαντώντας, σε κάποιες πιο προσωπικές ερωτήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως μέχρι τα 34 που έγινε αρχηγός κόμματος είχε ζήσει ως «κανονικός άνθρωπος» και αυτό δεν ξεχνιέται. Ωστόσο, όπως είπε, «το πρόβλημα είναι να έχεις ζήσει μέχρι τα 34 ως πρίγκιπας και να προορίζεσαι για αρχηγός κόμματος». Επίσης, τόνισε πως «πρέπει να παλέψουμε την αντίληψη ότι τίποτα δεν αλλάζει» γιατί αυτή είναι η στρατηγική της ΝΔ και αποτελεί «δώρο προς το κατεστημένο».

Μπαρτσελόνα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ποδοσφαιρική ομάδα, επειδή είναι κάτι παραπάνω από ένα κόμμα, επειδή είναι μια ιδέα, θα έλεγα πως θα ήταν η Μπαρτσελόνα» ανέφερε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας πάσα από ποδοσφαιρική ερώτηση. 

«Νομίζω ότι δεν μπορώ να απαντήσω Παναθηναϊκός, γιατί δεν θα ήταν Παναθηναϊκός, όποτε θα απαντήσω λίγο αφαιρετικά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ποδοσφαιρική ομάδα, επειδή είναι κάτι παραπάνω από ένα κόμμα, επειδή είναι μια ιδέα, θα έλεγα πως θα ήταν η Μπαρτσελόνα. Μία ομάδα που έχει ιστορία που έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά. Μια ομάδα που έχει λαϊκή βάση ακόμα και στη διοίκησή της. Αυτό θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «μια ομάδα που έχει ποδοσφαιριστές που «ιδρώνουν την φανέλα» και αγωνίζονται όχι μόνο για να έχουν αυτοί μια προοπτική αλλά για την ομάδα. Πιστεύω Μπαρτσελόνα θα ήταν αν και εδώ έτσι λίγο σας παρουσιάζω και τα δικά μου τα αισθήματα. Εκτός από Παναθηναϊκός είναι γνωστό ότι αγαπάω και την Μπαρτσελόνα».

Δείτε το βίντεο με την απάντησή του

Τσίπρας: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ποδοσφαιρική ομάδα ποια θα ήταν

Απαντώντας σε δύο ερωτήσεις που αφορούσαν τους χαμηλούς μισθούς και τις συνθήκες ζωής και εργασίας των νέων ανθρώπων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ενώ πρόσθεσε και το σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης με αυξήσεις στα επιδόματα ενοικίου και στήριξη των νεαρών ζευγαριών, κ.α. Επιπλέον, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «νομιμοποίησε την εργασιακή ζούγκλα» και τις «απλήρωτες υπερωρίες», υπογραμμίζοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το «νόμο Χατζηδάκη» και να επαναφέρει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη διαδικτυακή συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα

Κλείσιμο
Q&A: Απαντώ στις ερωτήσεις σας

Ειδικότερα για την στεγαστική κρίση που χτυπάει τους νέους, μεταξύ άλλων και λόγω του AirBnB, μίλησε για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μια «τράπεζα στέγης» με στόχο να δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες ανεκμετάλλευτων ακινήτων να χρησιμοποιηθούν για κατοικίες με προσιτό νοίκι, αλλά και για την ρύθμιση του AirBNB μέσω της απαγόρευσης σε νομικά πρόσωπα να εκμεταλλεύονται ακίνητα με αυτόν τον τρόπο.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και εάν «ξεχάστηκε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει «πάση θυσία» να «ξεχαστεί τί έγινε και γιατί έγινε», ωστόσο, όπως είπε, σήμερα υπήρξε μια «αχτίδα φωτός δικαιοσύνης» αναφερόμενος στη σημερινή είδηση για την ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ. «Αυτό που συνέβη, συνέβη γιατί απαξιώθηκε ένα ολόκληρο σιδηροδρομικό δίκτυο. Θέλουν να ξεχάσουμε δηλαδή το συναίσθημα που προκαλεί στον πολίτη ένα κράτος που δε νοιάζεται για τα αυτονόητα. Που φαντάζει όχι απλά εχθρικό αλλά επικίνδυνο για τη ζωή. Αν τα ξεχάσουμε τα Τέμπη, τότε νομίζω ότι θα τα ξαναζήσουμε», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Φόρουμ Δελφών - Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί, οδηγεί σε πτώχευση

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς το λευκό φορτηγάκι «πρόδωσε» τους δολοφόνους

Τουρκικές εκλογές - Άμεση ανάλυση της «Liberation»: Προς την έξοδο οδεύει ο Ερντογάν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης