ΝΔ κατά Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στα Τέμπη επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη

ΝΔ κατά Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στα Τέμπη επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και τώρα επικαλείται το πόρισμά της – Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι το «πόρισμα Μητσοτάκη» ξεσκεπάζει τη συγκάλυψη Μητσοτάκη

tempi1
Αντεγκλήσεις προκάλεσε το πόρισμα της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη, που δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Νίκου Παππά, η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι « από την αρχή κινήθηκε επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινείται με την αρχή «όλα στο φως».

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών για την τραγωδία των Τεμπών, μιλώντας για «προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της Κυβέρνησης». Σήμερα επικαλείται το πόρισμα της Επιτροπής λέγοντας ότι «αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης».

«Το πώς γίνεται να υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης και να αποκαλύπτεται από την Επιτροπή που συγκρότησε η Κυβέρνηση και κατήγγειλαν εκείνοι, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εξηγήσει» επισημαίνει.

Αναλυτικά η απάντηση στον Νίκο Παππά


O ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών για την τραγωδία των Τεμπών, μιλώντας για «προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της Κυβέρνησης». Σήμερα επικαλείται το πόρισμα της Επιτροπής λέγοντας ότι «αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης». Το πώς γίνεται να υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης και να αποκαλύπτεται από την Επιτροπή που συγκρότησε η Κυβέρνηση και κατήγγειλαν εκείνοι, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εξηγήσει. Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είπε: «όλα στο φως». Και με αυτήν την αρχή κινείται. Το πόρισμα έχει σταλεί, ήδη, στις Εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ώστε να το αξιοποιήσουν καταλογίζοντας τις ευθύνες, όπου υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή κινήθηκε επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη. Το ίδιο κάνει και τώρα.

Παππάς: Το «πόρισμα Μητσοτάκη» ξεσκεπάζει τη συγκάλυψη Μητσοτάκη

Είχε προηγηθεί δήλωση του Νίκου Παππά, που υποστήριξε ότι το πόρισμα που παρήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη «την εκθέτει πολλαπλά» καθώς «αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά


Κλείσιμο
Ακόμα και το πόρισμα που «παρήγγειλε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών την εκθέτει πολλαπλά.

Αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

-Η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2019.

-Στη Λάρισα λειτουργούσε τοπικός πίνακας χειρισμού και όχι τηλεδιοίκηση, όπως επέμενε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ ο σταθμάρχης «έβλεπε» το τρένο μόνο για 2,8 χλμ από την έξοδο της Λάρισας και όχι για 12 χλμ που έλεγε η κυβέρνηση.

-Το σύστημα ETCS, που δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη Καραμανλή, θα μπορούσε να έχει αποτρέψει τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

-Η εκπαίδευση του μοιραίου σταθμάρχη ήταν ελλιπής και ανεπαρκής, ενώ η μετάταξή του κακώς έγινε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει τη συγκάλυψη. Οι ευθύνες του είναι βαρύτατες.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία

Τζίρο εκατομμυρίων είχε η οργάνωση επιπέδου «μαφίας» - Το «αφεντικό» παρείχε... μπράβους στους διεφθαρμένους αστυνομικούς

Υπόθεση Γεωργούλη: «Καταδικάζουμε… αλλά αν είναι στημένο πριν τις εκλογές;» - Νέο «χτύπημα» από υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης