Για εκλογικούς τακτικισμούς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην τροπολογία Κασιδιάρη

Για εκλογικούς τακτικισμούς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην τροπολογία Κασιδιάρη

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την τροπολογία που βάζει «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη

epitropi_dimosias_dioikisis
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τροπολογία που θέτει θεσμικό μπλόκο στο «μασκάρεμα» εγκληματικών οργανώσεων σε πολιτικό κόμμα υποστηρίζοντας ότι «ηρωοποιείτε τον Κασιδιάρη».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος είχε κάθε λόγο να προσβληθεί «προσωπικά» από την προωθούμενη ρύθμιση.

«Καταφέρατε το αδιανόητο. Στην ουσία αλλάξατε για πρώτη φορά την απαρτία του συγκεκριμένου τμήματος (σ.σ. Α1 Τμήμα Αρείου Πάγου) για το πώς θα λαμβάνει τις αποφάσεις. Διαβάζω στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας να λέτε ότι το κάνετε για να εξασφαλιστούν αυξημένα εχέγγυα αμεροληψίας. Αν ήμουν εγώ πρόεδρος του τμήματος ή αν ήσασταν εσείς κύριε υπουργέ πρόεδρος πως θα το παίρνατε; Εγώ προσωπικά θα το έπαιρνα» είπε αρχικά ο κ. Χατζηγιαννάκης. 

«Αυτό που πετυχαίνετε είναι το αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι πάτε να πετύχετε. Ρίξατε τόσο νερό στο μύλο του Κασιδιάρη που τον ηρωοποιείτε στα μάτια ενός κόσμου Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν επιθυμούμε νεοναζιστικά και ρατσιστικά μορφώματα. Δυστυχώς με τον τρόπο που ήρθε η τροπολογία έκανε χειρότερη την κατάσταση από αυτή που υποτίθεται θα επίλυε. Εμείς ζητήσαμε σαφή αναφορά στην ρατσιστική φασιστική νομοθεσία. Δεν το θέλατε. Εμείς κάναμε ένα βήμα πίσω ζητώντας να υιοθετηθούν οι προτάσεις Αλιβιζάτου – Κοντιάδη», πρόσθεσε. 

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για «εκλογικούς τακτικισμούς» με την τροπολογία Κασιδιάρη

Η ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει την προστασία της Δημοκρατίας για εκλογικά οφέλη.

«Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και δεν καθορίζεται ανάλογα από το αν μας βολεύει να κόψουμε ή να προσθέσουμε ποσοστό στην κυβέρνηση όπως κάνουν άλλοι» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει εγκληματική οργάνωση από τις εθνικές εκλογές γιατί αυτό προτάσσει η προστασία της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει της εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αυτό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να το λάβετε υπόψη σας; Δεν πρέπει όλοι να εκτιμήσουμε την ιστορική συγκυρία που δεν πρέπει να είναι λιγότερης αξίας από ότι οι εκλογές και τα αποτελέσματά της;».

«Οι κομματικές σημαίες υψώνονται σε κοινό ιστό, τον ιστό της Δημοκρατίας. Εμείς πιστοί στο χρέος μας έχουμε συνεπή στάση απέναντι σε κάθε παραφυάδα του ναζισμού» είπε σε άλλο σημείο.

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση καταλόγισε προχειρότητα και ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να προχωρήσει σε ορισμένες τροποποιήσεις ώστε η τελική κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη να μην γίνει από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος αλλά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

«Για να δοθεί διέξοδος πρέπει να ορίσετε στην διάταξή σας ότι η απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ή εάν υποβληθεί ένσταση αυτή να εξετάζεται από την Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου. Αυτό θα είναι λύση» είπε.

Από την πλευρά του ΚΚΕ η κυρία Μαρία Κομνηνάκα υποστήριξε ότι την απάντηση στο κόμμα Κασιδιάρη πρέπει να την δώσει ο λαός.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από τον Εύοσμο: Στη Βουλή θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους για την Χρυσή Αυγή


H Ελευθερία Ελευθερίου έκανε unfollow τον Μάριο Πρίαμο μετά την αποχώρηση από το «Survivor All Star»


Έγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια - Το «αντίο» του Αττικού Πάρκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης