Το Περιστέρι ένωσε όλα τα κόμματα

Το Περιστέρι ένωσε όλα τα κόμματα

Σε μία εποχή που η πόλωση μεταξύ των κομμάτων βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, αποτελεί τη μοναδική περίπτωση πολιτικού, ο οποίος στηρίζεται από όλους τους πολιτικούς χώρους. 

andreas_pachatouridis
Από το 2002, που έγινε δήμαρχος Περιστερίου έως σήμερα, ο ανεξάρτητος συνδυασμός "Με την Κοινωνία Μπροστά" του έχει πλήθος υποψηφίων διαφορετικών πολιτικών καταβολών.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, τα ποσοστά του νυν δημάρχου εμφανίζονται υψηλότερα, με αποτέλεσμα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές να πάρει ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών που πήρε η Νέα Δημοκρατία, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν!

Φυσικό επακόλουθο είναι τα κόμματα να μη θέλουν να κατεβάσουν σε ένα δήμο "ακομμάτιστο" κάποιον υποψήφιο που θα κινηθεί σε μονοψήφια νούμερα. Πρόσφατα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παχατουρίδη ως "τον Πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης" ανακοινώνοντας την πρόθεση του να μην κατεβάσει κομματικό "χρισμένο" υποψήφιο, αλλά να στηρίξει τον νύν δήμαρχο, ενώ αντίστοιχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει αποκαλέσει το "Δήμαρχο των Δημάρχων" εκφράζοντας επίσης τη στήριξή του.

Μέχρι και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που θα έχει δικό του υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Περιστέρι, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Ανδρέα Παχατουρίδη στην πρόσφατη εκδήλωση του δήμου Περιστερίου για τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο. Σε μια πόλη που από το 2002 έχει μεταμορφωθεί με δεκάδες έργα υποδομών σε κάθε γειτονιά της, ο ίδιος ο Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρει ως πιο σημαντικό έργο του το ότι μπόρεσε και ένωσε την πόλη του Περιστερίου.

Κλείσιμο
Μια πόλη στην οποία ένας ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός στηρίζεται από όλους τους πολιτικούς χώρους και συνεχίζει να εργάζεται για μια πόλη πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο αλληλέγγυα χωρίς καμία εξάρτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης