Θεοδωρικάκος: Συνεχής η προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας - Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός

Θεοδωρικάκος: Συνεχής η προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας - Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός

«Πιστεύουμε ως καλύτερη λύση στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και είμαι αισόδοξος ότι στις επόμενες 60 ημέρες θα πείσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για πειράματα»

takis-theodorikakos
Στην συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στην επικράτεια αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (28/3) ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε «η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε δέκα φορές περισσότερα» κάνοντας ειδική αναφορά στους 1.180 αστυνομικούς που ρίχνονται στη μάχη με το έγκλημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στον φράχτη στον Έβρο επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι να κατασκευάσουμε φράχτη στο σύνολο του ποταμού» καθώς, όπως είπε, «είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια της πατρίδας, των πολιτών και της ΕΕ».

Με αφορμή, δε, το γεγονός ότι την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη υπογράφεται η σύμβαση με ανάδοχο, παρουσία του πρωθυπουργού, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι θα προστεθούν στον φράχτη άλλα 35 χιλιόμετρα τους επόμενους μήνες που χρηματοδοτούνται από τον εθνικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crhshpuas449)


Κλείσιμο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους «αλλά έχουμε να κάνουμε περισσότερα». «Η ελληνική κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας,ανασυγκρότησης του κράτους και ασφάλειας» είπε, επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσθέτοντας ότι «σταθερότητα υπάρχει όταν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση» και δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. «Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν και συνεπώς η ΝΔ είναι η μόνη που έχει αποδείξει ότι κράτησε όρθια την πατρίδα σε πολύ δύσκολες στιγμές Δε νομίζω ότι κανείς έχει τη διαθέση να ρισκάρει επιστροφή στην τοξικότητα και τον εθνικό διχασμό του 2015» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος στην ερώτηση εάν επιδιώκεται συνεργασία με το ΠΑΣΟΚεπέμεινε ότι αυτό δεν θα το αποφάσισει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά ο ελληνικός λαός.

«Πιστεύουμε ως καλύτερη λύση στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και είμαι αισόδοξος ότι στις επόμενες 60 ημέρες θα πείσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για πειράματα» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η Μύκονος δεν είναι τόπος που θα έχει το δικό της νόμο

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο θέμα της Μυκόνου για το οποίο τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα». Έκανε, δε, ειδική αναφορά στην «σταδιακή ενίσχυση» που ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. «Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε, μάλιστα, «ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Για 5 χρόνια ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του λυράρη ο ανήλικος στο Ηράκλειο

28χρονη τρανς σκότωσε έξι άτομα σε σχολείο στο Νάσβιλ - Δείτε βίντεο της επίθεσης

Survivor All Star: «Βόμβα» με την αποβολή των Γκότση και Πιλίδη, στον τάκο ακόμα δύο «Μπλε» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης