Εύα Καϊλή: Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της - Παραμένει στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της - Παραμένει στη φυλακή

Παρόμοια απόφαση και για τον Μαρκ Ταραμπέλα

kaili_koinovoulio_mk
Την απόρριψη της προσφυγής της Εύας Καϊλή κατά της παραμονής της στη φυλακή αποφάσισε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου στο οποίο είχε υποβάλει αίτηση η προφυλακισμένη για το σκάνδαλο Qatargate καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir η πλευρά Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου.

Παρόμοια απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε βάρος του, επίσης, προφυλακισμένου για το Qatargate, Μαρκ Ταραμπέλα, μολονότι η υπεράσπισή του παρουσίασε, κατά την Le Soir, τέσσερα νέα επιχειρήματα.

le-soir-kaili


Μετά την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή βάσει της απόφασης του εφετείου, στις 3 Μαρτίου, να παραταθεί η κράτησή της την οποία είχε αποφασίσει το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, όταν και συνελήφθη ως κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Στις 28 Φεβρουαρίου η Εύα Καϊλή και οι δικηγόροι της είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι προτάσσοντας την ανάγκη της να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες, επιχείρηματα που, όμως, δεν έπεισαν τους Βέλγους δικαστές.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία


Τραγωδία στα Τέμπη: Οι τέσσερις «ασφαλιστικές δικλείδες» της Λάρισας που αγνοήθηκαν


«Σωσίβιο» 50 δισ. ευρώ στην Credit Suisse από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης