Δημοσκόπηση Marc: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στο γκάλοπ για τον ΑΝΤ1 προηγείται ο Μητσοτάκης με 47,8% και ακολουθούν Ανδρουλάκης με 34,3% και Τσίπρας με 33,7% - Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

kalpi
Σαφές προβάδισμα 8 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%. Να σημειωθεί ότι στην μέτρηση του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 8,7%.

dimoskopisi__15_


Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 47,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 34,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 33,7%.

Στο κρας τεστ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, πρώτος είναι ο πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τις επιμέρους πολιτικές: Από την καλύτερη αντιμετώπηση των προβλημάτων και της τουρκικής προκλητικότητας μέχρι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και την εγκληματικότητα.

dimoskopisi__6_



Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη ΝΔ αυτοδύναμη (31,3%) έναντι 14,% που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Κλείσιμο
Tο 44,2% πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα». Το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια» και το 22% υποστηρίζει πως θα ήταν «καλύτερα».

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών εκφράζεται για την ακρίβεια με συντριπτικό ποσοστό (83%) και ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά (43.4%), η εγκληματικότητα (39,4%) ο πόλεμος στην Ουκρανία (24,9%) και για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 16,1%.
dimoskopisi__2_
dimoskopisi__3_
dimoskopisi__4_
dimoskopisi__5_
dimoskopisi__7_
dimoskopisi__8_
dimoskopisi__9_
dimoskopisi__10_
dimoskopisi__11_
dimoskopisi__12_
dimoskopisi__13_
dimoskopisi__14_
dimoskopisi__1_



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης