Αλέξης Τσίπρας: Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κίνας - Τουρκική προκλητικότητα, οικονομία και Ουκρανία στην ατζέντα

Αλέξης Τσίπρας: Συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κίνας - Τουρκική προκλητικότητα, οικονομία και Ουκρανία στην ατζέντα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κινέζος πρέσβης  έκαννα ειδική αναφορά στη σημασία που έχει η στήριξη και προστασία της οικονομίας του Πειραιά

tsipras-presvis-kina
Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τους δύο άνδρες να συνομιλούν για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών και ευρωκινεζικών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση και με σεβασμό στις αρχές των δύο πλευρών κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία που έχει η στήριξη και προστασία της οικονομίας του Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη σημασία που έχει η κινεζική συμβολή στην υπέρβαση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την επιστροφή στην ειρήνη και την διπλωματία, καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης, στην τουρκική επιθετικότητα και τη σημασία που έχει να υπάρχουν σταθερά μηνύματα στήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου στο θέμα των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Eva: Σε τρείς φάσεις οι καταιγίδες - Ξεκίνησαν από το βόρειο Ιόνιο - Πότε θα χτυπηθούν Αττική και Θεσσαλονίκη


Ιταλία: Τον σκότωσε με βέλος επειδή έκανε φασαρία γιορτάζοντας τη γέννηση του παιδιού του


Δέσποινα Βανδή για Βασίλη Μπισμπίκη: Εγώ ερωτεύτηκα και θεώρησα τίμιο να χωρίσω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης