Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Το θέμα των υποκλοπών αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες το βασικό θέμα κριτικής των κομμάτων

26176977
Την δική τους απάντηση δίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.  Δριμεία κριτική ασκούν για το θέμα των υποκλοπών αλλά και τις μετεκλογικές συνεργασίες. 

Πιο αναλυτικά: 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προκαλεί το χάος μέσα από την πρωτοφανή απομόνωσή του

«Σε πλήρη απομόνωση, ο κ. Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε σήμερα σε ένα κακόγουστο σόου κράτους που παραπέμπει σε καθεστώτα ελέω Θεού μοναρχών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία σχολιάζει την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, ο εγκέφαλος των υποκλοπών τόλμησε να πει ότι πως είναι "βαθιά δημοκράτης" επειδή επέτρεψε στους δημοσιογράφους να πάνε στη ΔΕΘ», αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ακόμα και από τις ελάχιστες ερωτήσεις που επετράπησαν για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, τα έκανε χειρότερα:

- Απέφυγε να απαντήσει και να διαψεύσει πως ο κ. Σπίρτζης εκτός από το Predator μπορεί να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ.

- Επιβεβαίωσε πως ο ίδιος συντονίζει την επιχείρηση συγκάλυψης πίσω από το δήθεν "απόρρητο", διαφωνώντας με όλους τους συνταγματολόγους αλλά ακόμα και με τους βουλευτές της ΝΔ.

Κλείσιμο
- Συνέχισε τον ολισθηρό κατήφορό του, αφήνοντας υπόνοιες για εσωτερικούς εχθρούς και μειοδότες, λέγοντας πως η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει από όσους είναι σε θέσεις ευθύνης "και όχι από μανάβηδες", μήπως και δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" που επιχείρησε να περάσει, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος. Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί το χάος μέσα από την πρωτοφανή απομόνωσή του. Μιλώντας για "αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά όχι μονοκομματική" ομολόγησε όχι μόνο πως φοβάται την προοδευτική κυβέρνηση, αλλά και πως είναι ο μόνος παράγοντας πολιτικής αστάθειας. Πλήρως απομονωμένος, χωρίς καμία συμμαχία, προανήγγειλε την μόνη πραγματική τερατογένεση: πως πρόθεσή του είναι μετά τις υποκλοπές τηλεφώνων να προχωρήσει και σε μετεκλογικές υποκλοπές βουλευτών άλλων κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση».

Όσο για την ενεργειακή κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κατά τα λοιπά, κρύφτηκε πάλι πίσω από τη Ρωσία για την έκρηξη ακρίβειας, για να κρύψει τις ευθύνες του από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και το αρνητικό ρεκόρ πληθωρισμού και τιμών καυσίμων. Όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν αφορούν τους πολίτες, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων τους. Τέλος, παραδέχθηκε με θράσος πως οι αυξήσεις στις συντάξεις που διαφημίζει, είναι νομοθετημένες από το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Σήμερα οι πολίτες είδαν για τελευταία φορά ως πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και αυτό είναι το μόνο θετικό μήνυμα από τη σημερινή μέρα».

ΠΑΣΟΚ Οι συνεχείς επιθέσεις του πρωθυπουργού δείχνουν ποιος είναι ο στρατηγικός του αντίπαλος

Στην τρίωρη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού καταδείχθηκε από την αφωνία του για τον κ. Τσίπρα και τις συνεχείς επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ποιος είναι ο στρατηγικός του αντίπαλος.

Προσπαθεί να βρει σωσίβιο σε σενάρια συνωμοσιολογίας για να δραπετεύσει από τη αλήθεια. Σε λίγο θα μας πει ότι εμείς βάλαμε την ΕΥΠ να μας παρακολουθεί και ζητήσαμε την απόπειρα παγίδευσης με το Predator.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκπροσωπούν πρακτικές του χθες και δύο μοντέλα διακυβέρνησης, που διαπνέονται από καθεστωτισμό και συσσώρευσαν στους πολίτες περισσότερα προβλήματα από όσα υποσχέθηκαν να λύσουν.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει νωπή ισχυρή εντολή απο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για αυτόνομη πρωταγωνιστική πορεία.

Ως προς τη θεσμική εκτροπή στην οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος και ο ανιψιός του, εφόσον υπάρχει κατά τα λεγόμενα του «τεκμηριωμένη» παρακολούθηση, ας τηρήσει το νόμο που του δίνει τη δυνατότητα ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός στο προσκήνιο και νόμιμα την αλήθεια.

Σε άλλη περίπτωση θα είναι αυτός που επιλέγει τους ψιθύρους, δίνοντας τροφή στην τοξικότητα.

ΚΚΕ: Ανυπόστατα τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας

Για απόπειρα εμπλοκής του ΚΚΕ σε «ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας» στην προσπάθειά του «να θέσει στο λαό κάλπικες διαχωριστικές γραμμές κι εκβιαστικά διλήμματα» κατηγορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανακοίνωσή του.

Ο κύριος Μητσοτάκης, στην προσπάθεια του να θέσει στο λαό κάλπικες διαχωριστικές γραμμές κι εκβιαστικά διλήμματα, φτάνει στο σημείο να εμπλέκει το ΚΚΕ σε ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25.

Βεβαίως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι στρατηγικές επιλογές αυτών των κομμάτων, οι δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το κεφαλαίο δημιουργούν αντικειμενικά τη δυνατότητα για άλλου είδους πολιτική εξέλιξη: Η ίδια η ΝΔ, με ή χωρίς τον κύριο Μητσοτάκη, να συνεργαστεί με κάποιο από αυτά τα κόμματα αν αυτό απαιτηθεί από τις ανάγκες σταθερότητας του σάπιου συστήματος

Ελληνική Λύση: Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν 

Ως μια γροθιά, θα συνεχίσει να υπηρετεί το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον, σε αντίθεση με τη ΝΔ» αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Επίσης, τονίζει ότι «όσοι λοιπόν σκοπεύουν να αναζητήσουν "αποστάτες" για να παραμείνουν στην καρέκλα, ας ψάξουν στους όμορους πολιτικούς τους χώρους και όχι στην Ελληνική Λύση».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «επειδή ο πρωθυπουργός δεν ήταν "έτοιμος" να απαντήσει για το ενδεχόμενο "μετεκλογικών συνεργασιών", η Ελληνική Λύση είναι απόλυτα έτοιμη για να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να "συνεργαστεί" με κανέναν». Αντίθετα, επισημαίνει η Ελληνική Λύση, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την απόλυτη σύμπλευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και την πλήρη αποξένωσή τους από τον ελληνικό λαό.

«Σύμπλευση στην αναγνώριση της ψευδομακεδονίας και στην προώθηση της ένταξης Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο μόνον εάν το επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Άλλη μία κωλοτούμπα, "από τον πρωθυπουργό που δεν κάνει κωλοτούμπες". Στήριξη στην αντεθνική δράση της πλειοψηφίας των ΜΚΟ, τις οποίες μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "υποδειγματικής λειτουργίας"! Σύμπλευση στην "αντιμετώπιση" της ενεργειακής, επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης με θεωρίες συνωμοσίας περί "ρωσικής εμπλοκής" αντί της αλλαγής πολιτικής, όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙζΑ για να προωθήσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Δημιουργούν "φανταστικούς εχθρούς" δίνοντας μάλιστα συγχωροχάρτι στη φασιστική Τουρκία, την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν από τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης τις οποίες στηρίζει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Σύμπλευση στο χρηματιστήριο ενέργειας, στην άρνηση εξορύξεων του εθνικού μας πλούτου, στην κατάργηση του λιγνίτη, που εκτίναξαν τους λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σημειώνει.


ΜέΡΑ25: «Οι πολίτες κ. Μητσοτάκη δεν θα σας δώσουν καμία δεύτερη εντολή δήθεν προόδου»

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει πρόοδο τον σκοταδισμό, τον καθεστωτισμό, τον αυταρχισμό και όλες τις πολιτικές εξαθλίωσης που έχει επιβάλλει στην κοινωνία ως ένας ακόμα μνημονιακός Πρωθυπουργός της ολιγαρχίας, την ώρα που οι πολίτες καθημερινά δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα.

Μέχρι και για βία που βαίνει μειούμενη έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός των ΜΑΤ για κάθε χρήση.

Προφανώς το θράσος του δεν έχει όρια, καθώς ισχυρίστηκε ακόμα και ότι η Κυβέρνηση του ασκεί πολιτικές αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, ενώ καθημερινά οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και η νεολαία αντιμετωπίζουν έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο από την Μητσοτάκης Α.Ε. που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ολιγαρχίας και της εργοδοσίας.

Ευτυχώς τουλάχιστον που ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι το “όραμα” του για το νέο ΕΣΥ το αφήνει για την δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησης στην οποία αποβλέπει, η οποία όμως φυσικά δεν θα υπάρξει καθώς θα αντιπαλέψουμε με νύχια και με δόντια την παραμονή του στην εξουσία και την εκ των έσω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας που ήδη συντελείται ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας.

Οι πολίτες κ. Μητσοτάκη δεν θα σας δώσουν καμία δεύτερη εντολή δήθεν προόδου, καθώς γνωρίζουν καλά πως μόνο η πρώτη φορά ρήξη που προτείνει το ΜέΡΑ25 είναι η πραγματική απάντηση στην διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία με όλες τις προεκτάσεις ακόμα και στην ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας, τους θεσμούς (όπως η Δικαιοσύνη, η ΕΥΠ κ.α.), τον Τύπο κλπ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλάδος ελαίας «την τελευταία στιγμή» από τον Ουίλιαμ σε Χάρι και Μέγκαν μετά από προτροπή του Καρόλου

Αύριο το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς μάσκες και τεστ για τους μαθητές

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα - Ζημιές σε κτίρια, καταστροφές σε δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης