O ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στον Άρειο Πάγο παρακολούθηση του τηλεφώνου του Σπίρτζη

O ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στον Άρειο Πάγο παρακολούθηση του τηλεφώνου του Σπίρτζη

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκαν Σπίρτζης και Καλογήρου

spirtzis-kalogirou-siriza
Στην καταγγελία ότι το κινητό τηλέφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, παρακολουθείτο προχώρησε αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Παρασκευής.

Η καταγγελία έγινε από τον Χρήστο Σπίρτζη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, που επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε πως είχε γίνει στόχος παρακολούθησης τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν δύο επιθέσεις κατά του κινητού τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη από το παράνομο λογισμικό Predator, ενώ η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο σύνδεσμο, με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η παραπάνω εξέλιξη λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις από το γεγονός ότι ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο ο κ. Σπίρτζης συνομιλούσε τηλεφωνικά για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εκτός από τον Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Σπίρτζης συνομιλούσε καθημερινά με πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι συνομιλίες όλων των οποίων με τον πρώην Υπουργό εμφανίζονται τώρα επισφαλείς.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις, στις 13 και 15 Νοεμβρίου 2021, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία ήθελαν την ΕΥΠ να «παρακολουθεί απλούς πολίτες», επισημαίνοντας τότε από πλευράς του πως «η ακροδεξιά πρακτική του κ. Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλει απλά τη Δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά την ακυρώνει, όπως τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας».

Μάλιστα, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δράσης, ο κ. Σπίρτζης είχε τεθεί επικεφαλής της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσαν πολλοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα: «Παρακολουθήσεις και φακέλωμα από την ΕΥΠ – Αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών», θέτοντας ερωτήματα για την υπόθεση. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, στις 17:17 της ίδιας μέρας, κατά πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης δέχεται από άγνωστο αριθμό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με τον μολυσμένο σύνδεσμο.

Ακολούθως, τέσσερις ημέρες μετά Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 σε απογευματινή ώρα δέχεται νέα επίθεση και πάλι από άγνωστο αριθμό. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, ο σύνδεσμος στο μήνυμα ήταν ο ίδιος με τον οποίο μολύνθηκε το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.
Για το λόγο αυτό, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 - 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)
β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ) γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)
δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε χθες με δήλωσή του πως θα βρεθούν «αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται απόρρητο για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα» στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ έκανε λόγο για «διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή», με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρούν από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής.

Σπίρτζης: «Το ίδιο νοσηρό κέντρο, η ΚΥΠ Μητσοτάκη, μου έστειλε το ίδιο SMS παγίδευσης με Κουκάκη και Ανδρουλάκη»

Αναλυτικά, η δήλωση Χρ.Σπίρτζη μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο:
«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ντογιάκο, έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, links, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου μου με το λογισμικό Predator. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση, με τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΥΠ.
Συγκεκριμένα, στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και τα σήματα της ΕΥΠ, του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή στην Εφημερίδα των Συντακτών Που αποκάλυπταν σήματα της ΕΥΠ που διέταζαν για παρακολουθήσεις πολιτών για την καταγραφή του ιδεολογικού τους υποβάθρου, δημοσιογράφων, για παρακολούθηση 12χρονου προσφυγόπουλου που σκίτσο του δημοσιεύθηκε στη Le Monde. Για παρακολούθηση δημοσιογράφου, δικηγόρου, δημόσιου λειτουργού.
Δύο ημέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ, σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους, τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» και με βάση δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύψεων πάλι της Εφημερίδας των Συντακτών.
Την ίδια ημέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το λογισμικό Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr.
Τέσσερις ημέρες αργότερα, έλαβα δεύτερο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες.
Θέλω να σας ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Και αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους. Για τον λόγο αυτό θέλω να υποβάλλω δημόσια ερωτήματα.
Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα;
Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που θα ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε;
Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Είτε οι τομεάρχες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ μας είτε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα;
Παρακολουθούσατε, γιατί είχατε και εικόνα, τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή με βουλευτές άλλων κομμάτων;
Παρακολουθούσατε τις συνομιλίες μου με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, με τους γονείς μου, με τους δικούς μου ανθρώπους;
Κύριε Μητσοτάκη πόσους άλλους βουλευτές, πόσους άλλους πολιτικούς, πόσους άλλους επιχειρηματίες δημοσιογράφους και πολίτες παρακολουθήσατε;
Δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό μετά από τόσα χρόνια αγώνες της αριστεράς, του προοδευτικού κόσμου, του δημοκρατικού κόσμου. Μετά από τόσες προσπάθειες πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών, όλου του πολιτικού φάσματος, δεν μας αξίζει να βιώνουμε μια μαύρη περίοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη, που θυμίζει τις πιο μελανές στιγμές της πολιτικής μας ιστορίας.
Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση του καθεστώτος Μητσοτάκη έτσι. Θα επαναφέρουμε την δημοκρατία στην χώρα μας ξηλώνοντας το καθεστώς Μητσοτάκη.
Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς που δεν σέβεται το Σύνταγμα, τα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα , τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη κάθε ανθρώπου και κυρίως της δημοκρατίας μας , διασύροντας τη χώρα μας».






Ειδήσεις σήμερα:

Η Βρετανία δακρύζει για τη «Λίλιμπετ» της - Τι ακολουθεί τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Σοκάρει η περιγραφή του ομαδικού βιασμού 31χρονης Αγγλίδας από 4 Βέλγους στη Ρόδο

Ιβ Τζομπς: Ποια είναι η κόρη του Στιβ Τζομπς που τρόλαρε το νέο iPhone 14
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης