ΥΕΘΑ: Ψευδές ότι τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών

ΥΕΘΑ: Ψευδές ότι τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών

Η είδηση «στερείται σοβαρότητας» - Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι Έλληνες αξιωματικοί πήγαν στη Βεγγάζη επιθεώρησαν ένα καταρριφθέν drone  και πήραν κομμάτια της ατράκτου και του εγκεφάλου 

shutterstock_2008849031
Στην κατηγορηματική διάψευση της πληροφορίας ότι τουρκικό Bayraktar περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη το 2020 προέβη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λάθος για «δήθεν πληροφορία» που όπως αναφέρει «στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη».

Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.


Τι ανέφεραν οι πληροφορίες για το τουρκικό drone

Νωρίτερα, η εκπομπή Live News του Mega μετέδωσε ότι η Ελλάδα απέκτησε τουρκικό drone τύπου Bayraktar, που κατέρριψαν Λίβυοι, το 2020. 

shutterstock_2175567291

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, Έλληνες αξιωματικοί μετέβησαν στη Βεγγάζη τον Ιούλιο του 2020 όπου επιθεώρησαν ένα καταρριφθέν τουρκικό drone.

Αφού απέσπασαν κομμάτια της ατράκτου, του εγκεφάλου και τον κινητήρα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τα φόρτωσαν όλα καμουφλαρισμένα ανάμεσα σε ψαροκασέλες και με τη βοήθεια ενός αλιευτικό σκάφους, έφτασαν σε ελληνικό λιμάνι.

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ στην επιχείρηση της μεταφοράς, αρωγός στάθηκε το Ισραήλ, το οποίο βοήθησε να μην γίνει τίποτα αντιληπτό από την τουρκική πλευρά προκειμένου το drone να μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις κοντά στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Γέφυρα καταρρέει στο Κονγκό την ώρα που κόβουν... την κορδέλα των εγκαινίων! - Δείτε βίντεο


Το τερμάτισε η Milliyet: Προτρέπει τον Ερντογάν να ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις για τη Μικρασιατική Εκστρατεία


Bloomberg: «Μαύρες» προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία σε απόρρητο έγγραφο του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης